Det blir 27-årige Demirs fjärde restaurang i Linköping som också står bakom Ricos på Tanneforsgatan, Flott på Storgatan och Brödernas kök i Mjärdevi där det dagliga ansvaret vilar på krogarnas restaurang- och kökschefer med driftchef Charles Faivre i spetsen.
– Jag är uppväxt i en familj där eget företagande alltid varit en stor passion. Jag har fått en hel del från min mamma och min pappa och de är också delaktiga i de projekt jag driver. Vi är som ett familjeföretag där min bror, Daniel, dessutom är involverad.
Krogen på Lärdomsgatan i Vallastaden kommer att ha plats för ett 60-tal gäster inomhus och om allt faller på plats kan det bli en liten uteservering till sommaren.
Andreas Demir berättar att han varit påtagligt involverad i utformningen där inredning och porslin till stor del utgörs av second hand.
– Återbruk är viktigt. Det är ett sätt att värna om miljön. På samma sätt resonerar vi när det handlar om varifrån vi tar våra råvaror. Vi vill så långt det är möjligt ha ett samarbeta med odlare och djurhållare i närområdet.
Andreas förklarar att han brinner för mat och dryck.
– Den bästa måltiden är när man umgås med människor som man älskar. Då smakar också maten bra.
Giuseppe Gerratana kommer att ansvara för ställets vedugnsbakade pizzor, Hillevi Eklöf kliver in i rollen som kökschef och Matteo Valencic bär titeln restaurangchef.
– Det är teamet som gör jobbet. Det är viktigt att framhålla det, säger Demir som kommer att anställa ytterligare några på hel- och deltid.
Krogens namn är Bestia och till en början kommer man att ha öppet lördag och söndag för lunch och middag samt kvällsöppet onsdagar, torsdagar och fredagar.