Insamlade kläder och gåvor ligger sorterade i prydliga högar i klassrummet på Valla folkhögskola.
– Det är sånt som kommit in genom oss i klassen och genom sponsorer, men tanken är att vi ska samla in mer, säger Ellinor Carlsson.
Tillsammans med de andra eleverna i årskurs två på fritidsledarutbildningen har hon dragit igång Vi vill, vi kan, vi ska, ett stödprojekt med flera olika inriktningar, men med det gemensamma syftet att hjälpa flyktingar, skapa vägar in i det svenska samhället, och öka medvetenheten om värdet av andra människor.
– Det är viktigt att se flyktingarna som möjligheter, som en tillgång för samhället, säger Joshua Bravo Nikolic.
Tillsammans med Ellinor Carlsson är han samordnare för allt som klassen gör. Alla hjälper till och de vanliga studierna har delvis lagts åt sidan under projektet.
– Vi lär oss att samarbeta, att arbeta socialpedagogiskt. Istället för att ha lektioner i ämnet så arbetar vi praktiskt, säger Ellinor.
10 december arrangerar klassen en stödgala på kulturhuset Dahlian i centrala Linköping. Det blir ett evenemang för alla åldrar med livemusik, lotteri, fiskdamm till barnen, insamling av kläder, med mera.
– Det vi samlar in ska skänkas till lokala akutboenden. Vi samarbetar med organisationer som vet var kläderna behövs, säger Ellinor Carlsson.
Förutom den egna galan hjälper man också till med projekt som redan är igång. I slutet av september skrev till exempel Corren om Arta Bislimi som startat en UNICEF-insamling och säljer armband med texten "Welcome". Nu stöttar eleverna henne genom att hjälpa till med tillverkning och försäljning.
En annan del av Vi vill, vi kan, vi ska handlar om ett boende med ensamkommande barn och ungdomar utanför Norrköping. Där vill man skapa möten mellan de nyanlända och svenska ungdomar.
– Vi ska arrangera en gemensam aktivitet med en fritidsgård i närheten, så att alla får träffas. Men inte bara när vi är där, vi vill väcka intresse för ett fortsatt utbyte. Vi tog kontakt med Norrköpings kommun och det visade sig att de funderat på något liknande, men det blir i så fall längre fram. Därför känns det kul att vi kan göra det redan nu, säger Carl-Johan Wicklund som ansvarar för den biten.
För att nå ut och sprida information om sitt arbete använder klassen sociala medier.
– Man behöver inte vara en jätteorganistaion för att göra något, säger Carl-Johan Wicklund.