Hon tar över klassiskt bageri

Ingeborgs bageri på Hunnebergsgatan blir Felicias kakeri. In kommer en 25-årig tjej med idéer om utveckling och nytänk.

Vad sägs om smycken med små bakverk? Det var så Felicia startade kakeriet för ett år sedan.

Vad sägs om smycken med små bakverk? Det var så Felicia startade kakeriet för ett år sedan.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2018-01-18 07:00

För några år sedan blev Ingeborgs bageri uppmärksammat i riksmedia när en strid om kollektivavtal blossade upp på företaget.

Dåvarande innehavare beslutade sig därefter för att sälja och efter en tid med en annan ägare kliver nu Felicia Patterson in på scenen.

Hon gör det med entusiasm och en stark vilja av att förändra och förnya.

Det är nämligen inte enbart matbröd, bullar, kakor och tårtor som kommer att fylla försäljningsdiskarna på Hunnebergsgatan.

Vad sägs om halsband med en minisemla dinglande i kedjan?

Kanelbullar i miniatyr hängande i öronen, kan det vara något?

– Det var med de här grejerna som jag startade kakeriet för ett år sedan. Nu är jag utbildad konditor och vill utöka med klassiska bakverk, säger 25-åringen som brinner för sitt nystartade företag.

– Det ligger i släkten, fortsätter hon med ett skratt.

– Min mormor har haft många bagerier runt om i Sverige och min mamma har startat flera olika företag. Själv älskar jag att jobba.

Närodlat och ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt. Butiksförsäljning och leveranser till företag. Till sommaren en uteservering och så småningom också matiga mackor och smörgåstårtor.

Det är den bilden Felicia skissar på när hon beskriver utvecklingen för kakeriet.

Den 25 januari öppnar hon dörrarna.

– Lagom till lön. Det blir perfekt, säger hon och bockar av "att - göra - grejorna" inför premiären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om