Lunchtiden på Bar BQ är rushig. Mycket folk i lokalen och en ständig ström av människor som köar kortare eller längre tid för att få med sig en låda lunch hem, eller till arbetsplatsen.
Det ger en angenäm närvarokänsla i livet att sitta där vid ett bord och samtala, höra sorlet och omgivas av människor som är på väg i vardagen.
Dagens lunch ger fem alternativ, varav ett vegetariskt. Fyra sallader finns också. Betjäningen är snabb och vänlig. Salladsbordet håller normalstandard med viss köbildning eftersom körriktningen är "enkelriktad".
Den klassiska och östgötska länsrätten raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon håller lika en klassisk storköksstandard.
En knaperstekt ytterrand ringar in raggmunkarna som i sin tur pyser lite för mycket av stekfett när jag pressar ner dem med gaffeln mot tallrikens botten.
De stekta fläskskivorna drar som vanligt ihop sig till kurviga strimmor och är en blandning av hårt och hårdare stekt, men ok. Ett generöst berg av rårörda lingon fullbordar klassikern.
Skruvpasta med fläskfilé, pesto siciliano, parmesanost och persilja saknar, såvitt smaklökarna kan bedöma, både pesto och parmesan. I alla fall i sådan omfattning att de bidrar till smakbilden som blir tam och menlös. Fläskfilén är finskuren och mör, pastan precis på gränsen till överkokt.
Vi går ändå nöjda från lunchen. Matmiljön betyder mycket och den är bra på BarBQ. Men än nöjdare skulle vi vara med lite mer intresse i köket för smakerna.