- Det verkar ju finnas jobb i Norge, säger Aaron Olimpo, som tänker sig att arbeta först och resa sedan.
Hans kamrat Freddie Lindén nämner olika branscher där det uppges finnas arbete - fiskindustrin, hotell- och restaurang, hälsovård och bygg. Rekryteraren Maren Retterstöl Olaisen från Adecco Norge ger fler exempel.
- Produktion, dagis, lager och logistik, ja egentligen finns det möjlighet för svensk ungdom inom de flesta bristområdena i Norge, säger hon.
Och hur ser det ut när det gäller lönerna?
- I Norge jobbar man efter tarifflöner - olika löner för olika branscher, förklarar Maren Retterstöl Olaisen, som menar att det därför är svårt att ange en minimilön.
- Men i stort sett är svenska ungdomar väldigt nöjda med de norska lönerna.
Jobbmässan arrangerades i Linköpings konsert och kongress. Här var företag och organisationer från bland annat Norge, Danmark, Österrike och Storbritannien representerade. Men även de som hade siktet inställt på Australien eller kanske Nya Zeeland kunde få hjälp. Arbetslösa mellan 18 och 29 var speciellt välkomna. Många i den åldersgruppen tog också tillfället i akt att prata mer om jobbmöjligheter med de olika rekryterarna och organisationerna.
Dessutom arrangerades en rad seminarier kring bland annat skatte- eller socialförsäkringsfrågor, volontärarbete och hur det är att bo och arbeta i olika länder. Det var i stort sett fullsatt i salen när EURES-rådgivaren Ann-Marie Pickles berättade om villkoren för den som vill jobba i Storbritannien.
- Minimilönen för en som fyllt 22 år är 5 pund och 55 cent i timmen, sade hon. Och normal veckoarbetstid är mellan 37 och 40 timmar.
Hon förklarade också att på en veckolön på 220 pund ska cirka 22 pund betalas i inkomstskatt, 15 pund i kommunalskatt och 13 pund i nationell försäkring. Sedan tillkommer förstås kostnaderna för boendet och här skiljer priserna rejält mellan storstad och mindre orter. Men att hyra ett rum kostar någonstans mellan 50 och 90 pund i veckan.
Arrangörerna uppskattar antalet besökare under dagen till 2 000.