Han blev Årets ekokock 2017 i tuff konkurrens med Sveriges ekokockelit när tävlingen avgjordes i Växjö 8 september.
– Det känns riktigt bra, säger han nöjt, det är skönt att få betalt för all den tid som man lägger ner...
Tid, och tankemöda. För det var kanske för han var lite extra smart som det gick så bra den här gången.
– Ja, jag tror det. Jag valde blåmusslor för att det faktiskt är det bästa man kan äta: nyttigt och bra för miljön. Blåmusslor renar vattnet. Och juryn bedömer också tanken med maten.
Jonas kockkarriär blev redan som 18-åring "Årets kockelev" under gymnasietiden i Vimmerby. Han tävlade med junior-kocklandslaget, jobbade på en Guide Michelinkrog i New York och därefter vann han pizza-SM och blev Årets östgötakock i våras.
Till vardags är han köksmästare på Stångs magasin i Linköping.
– Jag har alltid varit intresserad av närodlat och jobbat på ställen med den filosofin, säger Jonas. Men på Stångs är det på riktigt, vi är Krav-certifierade och satsar stenhårt. Det är väldigt roligt.
Att det gick bra i den här tävlingen betyder förstås en hel del för Stångs.
– Det är bra för restaurangen och bra för mig att vara ute och synas.
Nästa steg i karriären?
– Ja, det är väl att satsa på Årets kock då! Det är en mycket större tävling, och det krävs mycket tid och planering. Men visst har jag ambitionen att någon gång, kanske...