Zhena och Zana Aziz driver sedan tidigare pizzerian Massimo i Norrköping. På fredagen öppnar de Zana's restaurang på Sparregatan i Linköping.
Zana står i köket, Zhena ansvarar för resten. Provsmakningen av nya rätter, till exempel.
– Zana älskar att experimentera och jag är hans främsta kritiker. Jag säger aldrig att något är gott, jag vill få honom att tänja sig lite till, säger Zhena och skrattar.
Menyn bjuder på överraskande kombinationer. Som mâchesallad i en efterrätt med vaniljglass, bärkompott, chokladsmulor, granatäpple och vispgrädde. Och frukter som färsk mango och fikon till kött, fisk och pasta.
Men mest nyfiken blir man nog ändå på den avlånga jättepizzan på hela 70 centimeter. Kan man verkligen få i sig en sådan?
– Haha, jag har haft den ett tag i Norrköping och det är en del som försökt. Men det går inte. Det är meningen att man ska dela den på 3–4 personer, säger Zana.
Zana provbakar en jättepizza för att visa. Surdegsbotten ska det vara, för smakens skull, och först halvgräddas den med bara olivolja för att få till de rätta bubblorna. Sedan in i ugnen en gång till med tomatsås och ost och till sist garnering med parmaskinka, avokado, mango, rucola och ett par smaksatta oljor.
Zana, som med god framgång tävlat i pizza-SM och pizza-VM, vill helst inte kalla resultatet för pizza. "Bagarens konstverk" står det i stället i menyn.
– I Sverige är pizza snabbmat. Jag vill lyfta det ett snäpp, säger Zana.