Det är i hörnet av Storgatan och Klostergatan som det händer grejer.
Här låg tidigare Nico Bella som specialiserade sig på diamanter och vigselringar.
Nu är det andra tider och före sommarsemestern räknar 34-årige Abdulrazak Alnablsi med att öppna sin första krog i Linköping.
Han kommer från Syrien, har bott i Sverige i tre år, och förutom att plugga svenska har han jobbat en del, bland annat på en pizzeria.
Nu vill Alnablsi skapa något eget.
Efter att ha planerat för det nya stället i ungefär ett år dök lokalen på Storgatan 29 upp på radarn.
Här pågår nu ett omfattande ombyggnadsarbete.
Den gamla inredningen rivs ut, nya utrymmen för kött och degberedning ska snickras upp, nytt kök, ny ventilation, och en massa annat ska komma på plats innan det är dags att inviga.
– Jag hoppas kunna starta om cirka två månader. Det blir en kolgrillrestaurang med kopplingar till mat från Libanon, men också med influenser från Syrien, säger Abdulrazak och visar runt i den cirka 100 kvadratmeter stora lokalen.
Resturangen kommer att erbjuda en meny bestående av kött, vegetariskt, veganskt och grillade mackor där råvarorna till stor del hämtas från producenter från närområdet.
Tarator, som är krogens namn, kommer att ha plats för 24 sittande gäster, men satsningen omfattar även hämtmat, hemkörning och catering.
När alla delar är på plats kommer cirka sex personer att arbeta med verksamheten, på hel och deltid.