– Jag har saknat min restaurang. Jag gillar att laga mat och vill skapa en känsla av lilla Saigon här i city, säger Tien Yen Ta.
Restaurangens namn "Saigon Pearl" är också namnet på tre skyskrapor i Ho Chi Minh-staden, Vietnams största stad som tidigare hette Saigon.
Tien Yen Ta lagar all mat själv och hennes svenska kompisar smakar maträtterna innan de hamnar på menyn.
– Vi i Vietnam gillar väldigt stark mat, men här måste jag minska lite på kryddorna. Smakerna är autentiska ändå, bara mindre kryddstarka.
Hur ser du på konkurrensen med tanke på att det finns över 200 restauranger och matställen i Linköping?
– Jag satsar på enkel vietnamesisk och asiatisk mat med rena smaker. I Linköping finns det många människor som har varit i Vietnam och gillat maten där. Då hoppas jag att de kommer att vilja prova samma mat även här. Folk gillar också att testa något nytt. Det finns inte så många ställen med vietnamesisk mat i city.
Trots optimismen är Tien Yen Ta helt medveten om att det kommer att vara tufft att driva restaurangen, inte bara på grund av konkurrensen utan även på grund av en ansträngd ekonomisk situation i landet.
– Jag har sett att några restauranger har stängt igen. Jag kommer att kämpa.
Än så länge är det bara hon som jobbar och sonen hjälper henne på restaurangen efter skolan – men planen är att anställa ytterligare någon så fort det blir ekonomiskt möjligt.