- Jag insåg att det fanns massor med mat som faktiskt är god. Jag växte in i det, säger hon.
Egentligen var det restaurangmiljön mer än själva matlagandet som lockade. Hon började i branschen med att städa, men avancerade förstås och har jobbat som kock, kallskänka, köksmästare och restaurangchef. Nu utbildar hon blivande kockar.
Matlagning är kanonskoj hela tiden, tycker hon. Men erkänner sedan:
- Jag kan också tycka att det är lite småtrist att laga mat en torsdagskväll till mig själv. Då blir det lätt cornflakes och filmjölk.
Att ställa sig vid grillen är inte heller något hon gör bara för sig själv, men gärna när hon har gäster. Eller så grillar hon åt andra stora sällskap.
- Jag har till och med sålt in ett par grillningar till ett bröllop. Det var ett brudpar som inte ville ha en så stel middag, säger hon.
Helst grillar hon lamm.
- Jag älskar lammkött, säger hon och börjar skratta.
- Jag bjuder på den kommentaren. Det är ett fantastiskt kött att grilla.
Till Grillskolan presenterar hon bland annat fläskkött, skaldjur och fisk och några vegetariska rätter.