Initiativtagaren till "huset" heter Peter Frejhagen. Tillsammans med NBV:s projektledare Monica Åkerblom och Emil Åkerö, projektledare för Linköpings Regnbågsvecka, har han jobbat fram ett digert program under de fyra dagar i Regnbågsveckan som Pride House är tillgängligt.
Peter Frejhagen kallar sig själv aktivist, engagerad inom Socialdemokraternas HBT-rörelse och har tidigare erfarenhet av att organisera seminarier.
– Det känns så bra att kunna erbjuda ett ställe att samla alla debatter på, istället för enskilda debatter utspridda på flera ställen, säger han.
Trots att de egentligen varit ute lite i senaste laget är det ett omfattande program som presenteras. Bland annat visas filmen Regnbågens Sång där HBTQ-seniorer berättar om sina liv. Filmen följs sedan upp av debatten "HBTQ på äldre dagar" där moderatorn heter Barbro Westerholm, namnkunnig läkare och politiker.
– Men alla dagarna är fyllda av olika ämnen att debattera, försäkrar han.
Peter är noga med att påpeka att skapandet av huset, och hela Regnbågsveckan, är en politisk handling. Det handlar om att bryta normer. På sikt kommer det att göra Linköping till en mera öppen stad är förhoppningen. Inte för att det är så mycket fel på öppenheten i dag. Den är bra, tycker han.
– Jag gissar att det beror på att Linköping är en studentstad.
Alla partier – utom SD – finns representerade i diskussionspanelerna.
– Möjligen kommer det att leda till diskussion. Men SD är en ickedemokratisk och rasistisk rörelse. Det funkar inte med oss.