31-årige Jonas Alvin, kock på Stångs magasin, har redan hunnit samla på sig en rad titlar.
2017 var ett framgångsrikt år där han utsågs till Årets ekokock och Årets östgötakock.
2013 vann han pizza-SM.
Nu är han snubblande nära att kunna hänga fast den i särklass tyngsta meriten i bältet , "Årets kock 2018 – SM i professionell matlagning".
Alvin klarade av den första kvalomgången där 32 deltagare fick till uppgift att laga till en rätt för sex personer på norsk lax, färskpotatis, sparris och en rad olika örter.
På spel stod åtta platser i den slutliga finalen som äger rum i Kungliga tennishallen i Stockholm den 28-29 september.
När vi når Jonas, som fixade biffen galant, sitter han på sitt hotellrum i huvudstaden och pustar ut.
– Det har varit några otroliga dagar här uppe. Konkurrensen var verkligen stenhård så det känns nästan overkligt att vara en av de som gått vidare.
Alvin berättar att han troligtvis kommer att sitta med i gänget som ska bli intervjuat i TV4 nyhetsmorgon under torsdagen.
– Det blir en kul grej, men just nu känns det bara som att jag vill koppla av och njuta, säger han. Det har varit både väntan och stress på en och samma gång under kvalet.
Målet under finalpasset senare i höst är redan utstakat.
– Jag går för vinst, inget annat. Men jag inser också att blir otroligt svårt. Skulle jag vinna slår det ut allt annat som jag hittills lyckats med.