Lokal valdebatt hos Corren på stadsfesten

Det är snart dags att rösta i kommunvalet och kanske undrar du vad som skiljer partierna åt i Linköping. På lördagen kan du ta reda på vad alla åtta toppkandidater vill.

Correns tält på Linköpings stadsfest 2017.

Correns tält på Linköpings stadsfest 2017.

Foto: Gunilla Olsson go1466@gmail.com

Linköping2018-08-23 18:30

Corren samlar nämligen alla kandidaterna för en stor valdebatt, i tältet i Domkyrkoparken alldeles bakom Linköpings stadshus. Debatten, som kommer att direktsändas på Corren.se, leds av chefredaktören Christer Kustvik.

– Vi vill tydliggöra de olika alternativen. En stor del av nyhetsåret ägnar vi åt att granska våra politiker och i sommar har vi publicerat intervjuer med varje toppkandidat, en intervjuserie gjord av våra journalister Per Olsson och Johnny Gustavsson. Den här debatten blir ett sätt att ge Linköpingsborna chansen att själva lyssna på hur politikerna argumenterar, säger han.

Är det någon fråga som du ser fram emot?

– Jag tror att alla är nyfikna på klimatfrågan efter den heta sommaren. Ibland säger skeptiker att Sverige är för litet för att göra skillnad. Hur litet är då inte Linköping? Jag är nyfiken på vad politikerna vill göra lokalt för miljön, svarar Christer Kustvik.

Att det är valår märks också på Correns debattsidor.

– Ja, vi ser hur debatten förs där mellan partierna. Det är många politiker som skickar in olika debattinlägg, och debattsvar just nu.

Valrörelsen pågår mitt i Stadsfesten, och enligt Christer Kustvik är det naturligt att Corren bjuder in till debatt. Bland annat har man i förväg samlat olika frågor från läsarna som kommer att tas upp i debatten.

– Det är värdefullt för Linköpingsborna som får den här möjligheten. Jag hoppas på att vi fyller Correntältet och att de som inte är där tittar på direktsändningen på Corren.se, säger Christer Kustvik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!