Entrén från Storgatan är inte välskyltad men två trappor upp finns den välputsade restauranglokalen. Den har lite drag av institutionsmatsal med sin närmast asketiska framtoning men bjuder på en myckenhet dagsljus. Sommartid finns en attraktiv uteservering.
Personalen är mycket vänlig och förekommande vid disken där maten portioneras ut enligt gammal, för oss som minns det, välkänd mjölkbarsmodell. Vi tillfrågas om portionsstorleken räcker och får utan prut mer på tallriken när vi vill det.
Salladsbordet har fräscha ingredienser och urvalet är tillräckligt om än inte rikt.
Lokalen är rymlig och bordstorlekar finns för såväl större som mindre sällskap. Stämningen är helt utan sedvanlig lunchhets.
Lågmälda samtal, avstånd mellan borden, ingen muzak, inget påtagligt fläktsus. Det är en lisa för stressade arbetstagare att luncha här.
Maten är klart acceptabel. Dagens bjuder två alternativ plus en vegetarisk paj (mozzarella, tomat och basilika) eller veckans wok. Nötsteken, serverad med kokt eller stekt potatis, är inte torr, lagom mör och har en god köttsmak. Plus för utmärkt pressgurka på salladsbordet.
Ärtsoppan, lagom krämig, smakar som ärtsoppa ska smaka. De obligatoriska pannkakorna känns halvfabrikat men passerar smaklökarna i god fart tillsammans med den vispade grädden och sylten.
Kaffe av ordinärt slag med dito lågpriskaka avslutar en lunch som blev lite längre än tänkt tack vare oväntad temponedtrappning.