I år är ljuspromenaden uppdelad på flera ställen. I Vasastan – från Abisko ner till resecentrum – och i Skäggetorp med start vid Skäggetorpsskolan och med fortsättning mot Grenadjärsgatan. Förhoppningen är att besökarna möter varandra någonstans på mitten. Kanske under "norrskensviadukten" vid Barhäll.
Mer att läsa om de gångna årens Vinterljus ska det också gå att göra på Farbror Melins torg.
Fler av attraktionerna i Skäggetorp har skapats av ungdomar i området.
I Skäggetorpsskolan har fyra klasser i årskurs åtta, och en elev i nian, jobbat med digital bildkonst. Konst som får förbipasserande att stanna upp och undra vem som är konstnären. Det berättar bildläraren Ann Gewecke som haft arbetet som projekt under några veckor och tycker att slutresultatet visuellt är mycket lyckat.
– Eleverna har tagit egna bilder som de jobbat med i ett bildredigeringsprogram. Sedan har vi fått lotta om vilka bilder som ska sitta uppe, säger hon.
Totalt är det nio bilder som tryckts upp och satts upp på olika ställen. Bland annat sitter det tre i taket till skolentrén och andra har hamnat i ljuslådor.
I ett träd framför skolan hänger röda och vita hjärtan med tankar och dikter nedskrivna. Det är framförallt elever i sjuan som under rätt hastiga former fick ta fram sin kreativa ådra och skapa.
– Dikterna kan handla om saker som att kärlek inte har några gränser, beskriver Nafisa Islow i nian.
Den allra första installationen heter Hjärtat på rätt plats och är skapad av Charlotta Mattsson, Tindra design. Bultande stora hjärtan pryder en av väggarna till centrumbyggnaden. Men det stannar inte vid ljusfenomenet. Här får besökarna också en ljudillustration signerad Dickens och Gift Blessing.
Att få med ungdomarna i området har varit viktigt, tycker Charlotta Matsson och hon får medhåll av företrädare från både Stångåstaden och Willhem.
Hon kan ljussättning men ville få till lite ljud också. Kontakt togs med gruppen Unga vuxna i Skäggetorp och där var det ungdomsledaren Ayar Shekha som med sin kunskap om ungdomarna i området visste precis vem han skulle vända sig till.
– Ljus i Skäggetorp, det känns positivt, säger han.
Dickens Blessing, som tillsammans med sin bror har gjort musik av ihopsamlade ljud, tycker också att det har varit roligt och utvecklande att jobba på det sättet de gjort inför Vinterljus.
På invigningen är det livemusik som gäller men under resten av perioden fram till 6 januari gäller inspelat ljud. Vissa av installationerna under gångna års Vinterljus har permanentats. I Skäggetorp vore det fint om "hjärtinstallationen" kunde bli en sådan, tycker killarna. Kreatören Charlotta Mattsson har naturligtvis inget att invända.
Frågan är bara vad fastighetsägare Willhem säger?