Lyxig pizza från vedeldad ugn

Tjusig och stilren inredning och ett välfyllt salladsbord välkomnar oss till Butterfly i hörnet Snickaregatan/Ågatan.

Foto:

Linköping2007-03-26 00:00

Det bådar gott. Menyn får oss dock lite tveksamma. Pizzor i olika prisklasser från 55 kronor till lyxpizzan som kostade 95 och kebab och pommes.

Sen blir det mer spännande; olika toast med fläskfilé, oxfilé eller kyckling. Och salladen som är på väg till en gäst ser inte så dum ut heller. Det finns också pasta med två såser att välja på.

Vi provar en kycklingtoast med ost och blir erbjudna klyftpotatis i stället för pommes till. Vi beställer också en lyxpizza med soltorkade tomater och mozarella på.

Vi blir glatt överraskade när maten kommer till bordet. Vi väntade på mat á la flottigt gatukök men den enormt stora pizzan är inte flottig alls och under kycklingfilé ligger stekta morötter, squash och broccoli. Lunchen är säkert inte kalorisnål men långt ifrån den fettbomb vi var rädda för. Kycklingfilén var en ny smakupplevelse men pizzan smakade som vilken pizza som helst. Den motsvarade inte priset på 95 kronor

Bordsbeställningen och bordsmenyerna som fanns på Butterfly när stället öppnade är bortrationaliserade vid lunchtid. Nu beställer man vid disken istället. Det ger oss anledning att betrakta den vedeldade ugnen och småprata med trevlig personal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!