Maestro klarar kebabkonkurrensen

Linköpings innerstad har fått ytterligare en pizzeria. Och nya Maestro står sig väl i konkurrensen.

Foto: Fotograf saknas!

LINKÖPING2008-11-20 15:23

I den lokal långt ned på Storgatan som tidigare doftade asiatisk mat från restaurangen Asien Express är det numera pizza, kebab och traditionell svensk gatuköksmeny som gäller.

De nya ägarna har valt att behålla sina föregångares inredning. Det är ett bra val. De stoppade stolarna och sofforna i glada färger är sköna att sitta på och ger ett ombonat intryck i den mysiga lilla lokalen.

"Pröva vår hemlagade kebab" manar skylten utanför. Och den är väl värt att testa.

Väl kryddat kött, krispig pommes strips och en härlig vitlökssås ger ett totalbetyg som väl kvalificerar sig för en plats på övre halvan av Linköpings kebabtopplista.

Maestros pizzor är gedigna och mäktiga med tjock (men välgräddad) botten. Utbudet av olika pizzasorter är för övrigt imponerande.

Maestro lockar även med en a la carte-meny med gatuköksklassiker som schnitzel, lövbiff och entrecote - serverade med pommes.

En aningen torr lövbiff kompenseras av en mycket god bearnaisesås.

Klassen på schnitzeln ligger klart över normal gatuköksnivå.

Men det finns ett men. Priset.

Där känns 79 kronor (visserligen inklusive dricka) som alldeles för mycket pengar även om salladen är fräsch, portionerna rikliga och bemötandet från personalen mycket trevligt.

Men när det gäller pizza och kebab är Maestro ett klart prisvärt lunchalternativ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!