En av de mest utredda, debatterade och diskuterade frågorna i kommunen – placeringen av en ny simanläggning – avgjordes i tisdags.
Men frågan är om sista ordet verkligen är sagt i det ärendet?
Beslutet innebär att en ny simanläggning ska placeras i närheten av Stångån. Men det är inte det första beslutet i frågan. Redan för två år sedan tog fullmäktige ett helt annat beslut, nämligen att bygga en ny simanläggning ungefär där den gamla ligger idag.
Sedan dess har det runnit mycket vatten under broarna, och, för all del, en del från sprickorna i dagens simhall.
Möjlighet att bygga trehundra lägenheter på Folkungavallen, störningsrisk under tiden en ny simhall byggs och lite annat gjorde att politikerna fick kalla fötter och ett beslut om en ny utredning togs.
Efter nya utredningar tog så fullmäktige, i december 2013, beslutet att gå vidare med två placeringsförslag, ett i närheten av Cloetta center och ett vid Norrköpingsvägen.
Beslutet blev; placering vid Stångån.
Oppositionen – Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet – deltog i inte omröstningen i december och gjorde det inte heller vid tisdagens fullmäktigemöte.
Men vad händer om det blir en ny rödgrön majoritet i stadshuset efter valet?
Svaret är att beslutet mycket väl kan rivas upp igen.
Miljöpartiets språkrör Nils Hillerbrand (MP) ser det inte som otroligt att det skulle kunna hända. Förutsatt att bygget inte redan satt igång, vilket enligt planen inte är tänkt.
– I alla fall är vi öppna för att lyfta frågan igen, säger Nils Hillerbrand.
Görs bedömningen att processen inte kommit så långt och att kommunen inte bundit upp sig i olika avtal eller upphandlingar borde frågan inte vara så kontroversiell att lyfta, anser Hillerbrand.
Att ett upprivet beslut återigen skulle försena byggandet av en simhall är Nils Hillerbrand inte helt säker på.
– Om det skulle bli så måste vi få det belyst. Men det finns ju redan en bra utredning om placering vid Folkungavallen. Där vi tänkt att bygga från början, säger han.
Just risken att försena ett simhallsbygge är det som talar mot att Socialdemokraterna skulle välja att riva upp beslutet, enligt kommunalrådet Jakob Björneke.
Han menar att de uppgifter man fått av Lejonfastigheter vittnar om en hårt sliten anläggning som kan komma att kräva stora investeringar om en ny simhall fördröjs. Det vore detsamma som att kasta pengar i sjön, konstaterar han.
Dessutom förskräcker exempel från Malmö stad, där en illa underhållen simanläggning tick stängas. (S) vill inte att Linköping ska hamna i sådan situation, enligt Björneke.
– Men i grunden har vi kvar samma inställning som miljöpartiet, att en simanläggning ska ligga vid Folkungavallen, säger han.
LASS, simklubben i Linköping, är däremot nöjd över att frågan äntligen avgjorts.
– Vi tycker det är bra att det nu har tagits ett beslut och att vi får en simanläggning med de förutsättningar för både simverksamhet och breddverksamhet som behövs, säger föreningens ordförande Katarina Eckerberg Olsson.
Det viktigaste för föreningen är, enligt Ekerberg Olsson, att spaden sätts i backen så snart som möjligt så att en fungerande simhall inte ligger alltför långt borta i en framtid.
– Placeringen vid ån är helt okey för oss, säger hon.
I fullmäktige fick frågan om bristen på en avsimningsbassäng vid Tinnis, om simhallen flyttas, stort utrymme.
Men för simklubben är det inget problem.
– Avsimning kan man göra i badsjön. Det gör vi ju nu och den är ju dessutom uppvärmd med spillvärme. Det är inget problem som vi har tänkt på, säger hon.
Dessutom, påpekar hon, kan man i en ny anläggning med 50-meters bassäng ha simtävlingar inomhus om man nu skulle vilja det.