Lokalen är ljus, rymlig och med tendens åt det rustika. Tegelgolv och en brasa i den öppna spisen ger ett välkomnande intryck. Vi får snabbt en meny i handen och väljer bord. Dagens rätt är fläsknoisette med potatiskaka och bearnaisesås för 90 kronor. Två soppor, broccoli eller rökt räksoppa, kostade tian mindre. Woken, kräftstjärtar med jasminris, tjugan mer.
Salladsurvalet är gott om än inte helt "fullkorns"- nyttigt. Bordet är irrite- rande gingligt och ett av glasen har vad vi tror, en kvarsittande läppstiftrand.
Sopportionen är riklig och mycket smakfull. God, men intensiteten och sältan gör den mer lämpad som entré- än huvudrätt. Noisetten består av en rejäl skiva benfri kotlett, med två rektangulära bitar potatistårta och en ugnsgrillad tomathalva. Snyggt upplagt, men ögonfröjden motsvaras inte av smaken. Köttet är torrt och lite hårt, potatiskakan seg och den dimunitiva klick brun sås som dekorerar smakar mest bara salt. Bearnaisen är ordinär.
När lunchnotan kliver i väg mot en hundring stiger kraven. Att äta för den summan varje dag överstiger i alla fall testpatrullens kassor och när vi då tar ett extra tag i plånboken vill vi ha lite mer än vad vi bjuds här. Kaffet är av sedvanlig plattyp, att ha eller mista.
Pris: Dagens+ sallad, bröd och kaffe: 80-110 kronor.