Matmässan inledd i Linköping

Den stora matmässan "Smaka på östgötamat" startade på fredagen i Konsert & Kongress i Linköping.

Rökt älgbog, granbarrssirap, granbarrssylt och senapsört. Se där, en av de östgötska rätterna på mässan.

Rökt älgbog, granbarrssirap, granbarrssylt och senapsört. Se där, en av de östgötska rätterna på mässan.

Foto: Mikael Svensson

LINKÖPING2013-10-11 10:08

För sjunde året i rad samlas östgötska matproducenter, restauranger och matintresserade. Ostar, bröd, delikatesser och närproducerad mat finns för besökarna att prova och i helgen ska både Årets östgötakock och juniorkock koras.

– Syftet med mässan är att vi ska bry oss om vad vi stoppar i oss, säger Louise Alenbrand, projektledare för mässan.

Det stora dragplåstret på mässan under fredagen är semifinalen i tävlingen av Årets kock.

– Det här är en bekräftelse för att Östergötland är ett matlän. Vi har lobbat i över fem år för att få hit tävlingen, säger Louise Alenbrand.

Vid 16.45 delar landshövdingen ut pris till den vinnande kocken. Matmässan pågår under fredag och lördag.

Hela programmet på arenabolagets hemsida (extern länk).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!