Den ene har fått kunder att gråta när han sa upp sig från delikatesshörnan på Östenssons i Ullstämma.
Den andre har fått kändisar som Paolo Roberto och Johanna Westman att hylla hans handgjorda ostar i tv-rutan och på Instagram.
När Matteo Valencic och Roberto Carvutto möttes uppstod ljuv musik från första strofen.
– Det var ... vad heter det nu på svenska ... omedelbar kemi. Vi hade samma dröm, samma vision och samma passion för den italienska maten. Att träffa Matteo var helt fantastiskt.
Roberto dunkar sin kollega i ryggen och tittar ut över Stora torget där vi sitter – 200 mil ifrån den italienska landsbygden där de båda växte upp. Matteo utanför Trieste i norra Italien, inte långt från Venedig. Roberto i Gioia del Colle i södra Italien, eller "i klacken", som han själv uttrycker det.
För 1,5 år sedan startade Roberto Mozzarella-Expressen i Stockholm. Konceptet med italienska delikatesser levererade direkt till dörren gjorde snabbt succé. Och tillsammans med sin nya affärskompanjon tar Roberto nu verksamheten till Linköping. Maten beställs online, men om tre veckor slår de även upp portarna till en butik på Regelgatan 5. Först väntar dock fredagens premiär på Stora torget. I matståndet finns allt ifrån handgjord burratina och buffelmozzarella till färsk citronpasta, nypressad olivolja och ekologiska charkuterier – direktimporterad från Italien kvällen innan.
Är det ens möjligt?
Roberto nickar.
– Jag har skapat bra logistik i södra Italien. En ostproducent gör mozzarellan på kvällen, en chaufför hämtar upp varorna, lådorna flygs från Rom på natten, planet landar på Arlanda på morgonen och på eftermiddagen finns mozzarellan hos kunden.
Från ax till serverad limpa inom ett dygn. Eller i det här fallet – från färskmjölk till buffelmozzarella, handgjord på en liten gård i Apulien, färdig att levereras till en familj i Östergötland lagom till fredagsmyset.
– När jag åt burratinan första gången trodde jag inte att det var sant. Den smakade som färskmjölken som vi brukade köpa i min hemby när jag var liten, säger Matteo.
90 procent av maten består av ekologiska produkter. Matteo och Roberto har själva besökt gårdarna, smakat sig fram till de bästa råvarorna och jobbar endast med små familjeföretag.
– Självklart blir det lite dyrare att handla ekologiskt. Men smaken är fantastisk. Korna och getterna äter bara gräs, inga kemiska produkter, säger Matteo.
Vilken smakupplevelse kan östgötarna vänta sig?
– Det ska kännas som om du befinner dig i södra Italien, säger Roberto och ler stort.