Under adventshelgerna kommer Löt Gårdsmejeri att flytta in i Glasspaviljongen bakom Dahlbergs café.
Företaget vill på så sätt minska trängseln i den befintliga gårdsbutiken.
– Under jul brukar det komma mycket folk ut till oss på Löt. Våra produkter finns nu på flera ställen i stan. I Gamla Linköping kommer vi själva stå och sälja, säger ägaren Erik Garberg.
Hur ser ni på att öppna en ny butik när vi avråds från att gå i butiker?
– Vi kontrollerar noga hur många som är inne samtidigt. På gården får till exempel bara en familj åt gången vara inne i butiken.
Trots pandemin går det bra för mejeriet. Efterfrågan på hårdost gjord på komjölk har ökat sedan Boxholmsost flyttade.
– Kaféer och konditorier vill ha ett lokalt alternativ.
Under hösten har mejeriet även börjat exportera rent getsmör till michelinkrogen Zén i Singapore, som ägs av Restaurang Frantzén i Stockholm.
– Det är lite meckigt med rent getsmör. Det går åt 40 liter mjölk till ett kilo smör.
Knappt 40 kilo getsmör har hittills skickats till restaurangen, och mejeriet har nu förfrågningar från hela världen.
Men trots efterfrågan kan Löt gårdsmejeri inte leverera till kunderna.
– Det är väldigt svårt att få ut saker ur Sverige. Tyvärr är det inga – förutom Singapore, Finland och Danmark – som bedriver export av så små kvantiteter.
Grossisterna efterfrågar större volymer.
– Är det något lilla Löt inte har så är det volym, säger Erik med ett skratt.