När Anujin Majig och hennes man Gan-Od Ganbold tog över lokalen strax över Stora torget behövde de inte anpassa den innan de själva kunde sätta igång med sin verksamhet.
– Det var väldigt smidigt att köpa den här eftersom det var en sushirestaurang innan. Vi behövde inte köpa utrustning eller något annat utan bara livsmedel, säger Anujin Majig.
Paret är ursprungligen från Mongoliet och hon berättar att deras familjer hade banat väg för att öppna en sushirestaurang i Sverige.
– Vi har väldigt många kusiner som bedriver sushirestauranger runtom i Sverige och vi båda har jobbat på sushirestauranger innan.
Anujin är uppvuxen i Sverige och Gan-Od kom hit från Mongoliet för några år sedan. Parallellt med att öppna sushirestaurang har paret fullt upp med förskoleinskolning.
– Vi båda jobbar i restaurangen men för tillfället skolar jag in vår son så därför är jag inte på plats. Jag är tillbaka om cirka två veckor, säger Anujin.
Parets nyöppnade restaurang ligger på Linköpings kanske sushitätaste gata.
Känner du av konkurrensen från närliggande restauranger?
– Ja, eftersom det är en business. Men jag har inget emot det. Den som är bra den sticker ut, så jag har inget emot dem personligen men absolut är det så att man tävlar, säger Anujin Majig.
Har ni någon kontakt mellan restaurangerna?
– Jag skulle gärna vilja hälsa på dem, men jag har inte tid över att gå till dem. Jag kan tänka mig att vi också är från samma land. De flesta som äger sushirestaurang här i Sverige är från Mongoliet.
Hon menar att konkurrenterna också har något gemensamt, ett starkt pannben.
– Att jobba på sushirestaurang är tufft. Vi gör allt från grunden så det blir mycket jobb och det är inte många som klarar så långa pass. Restaurangbranschen är ju väldigt tuff.
Vad kommer göra att ni klarar det?
– Kanske att vi lär oss saker väldigt snabbt och har tålamod.
Hennes man, Gan-Od Ganbold, håller med om att arbetstiderna tar på krafterna.
– Att göra sushi är lätt, men man behöver vara här länge och jobba långa pass för att det ska fungera.