Nypremiär för klassisk delikatessbutik

På tisdag är det nypremiär för Delikatessbutiken på Nygatan. Då öppnar man även restaurang med bufféservering.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2018-11-11 07:00

Det har pågått ett omfattande renoveringsarbete i Delikatessbutikens lokaler på Nygatan sedan man stängde i slutet av juni

– Vi har i princip blåst ut allting, säger ägaren Jakob Chamoun och berättar att man tagit ena grannlokalen i anspråk och därmed vuxit från 150 till 225 kvadratmeter.

Satsningen med delvis nya maskiner i köket, nya golv och ny inredning har kostat cirka två miljoner kronor.

– Det blir allt vanligare att folk går ut på krogen och äter. Vi vill hänga med på det tåget, även fast att vi vet att konkurrensen är hård, säger Alexander Fransson som anställts som chefskock.

Att erbjuda svensk husmanskost i bufféformat, pasta och pizza på luncherna tror Fransson ligger rätt i tiden.

– Vi kommer dessutom att öppna för à la carte med fullständiga rättigheter på kvällarna inom kort. Här blir det ett annat fokus med i första hand vegetariska, veganska och italienska rätter, säger han.

Jakob Chamoun betonar att man kommer ha kvar avhämtning och catering.

– Det är en stor del av vår verksamhet, säger han.

Att gå ifrån husmanskost i samband med omgörningen var heller aldrig aktuellt, förklarar Chamoun vidare.

– Det har alltid varit en röd tråd hos oss och så kommer det att förbli.

I restaurangdelen kommer det till en början att finnas plats för 65 gäster.

Men målet är att fylla ut till 100 inom kort.

– Så fort installationen av den nya ventilationen är klar kommer vi att utöka, säger Alexander Fransson.

I och med nyöppningen presenteras också det nya företagsnamnet som blir Delikatessbutiken bar och kök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om