NÀr han sÄg slakthusets lokaler invÀndigt första gÄngen föll han pladask. Det var i juni. Han slutade sitt jobb pÄ Norlandiacare och var pÄ plats i Tornby i augusti. Snabba bud.
Slakthuset har en lÄng historia som restaurang och festlokal, men har stÄtt tomt en tid. En tid hölls det ravefester i Tegelsalen, dÀr boskapen förr fördes in med tÄg och senare lastbil. Nu kan sÀllskap pÄ 200 personer parta hÀr.
Det rĂ„der febril aktivitet. Nytt öppet kök som gĂ€sterna ser rakt in i, nya golv, möbler och allmĂ€n uppfrĂ€schning. Den gamla rustika inredningen med tegelvĂ€ggar och stĂ„ldörrar behĂ„lls förstĂ„s. Totalt 1 000 kvadratmeter, bland annat ett stort konferensrum, ska ansiktslyftas. Ănnu har inte skyltarna "Torn1" hunnit upp, men 2 november slĂ„s portarna upp.
Varför sÄlde du egentligen hyllade StÄngs?
â Jag jobbade precis jĂ€mt. Till slut tyckte jag faktiskt att det var trĂ„kigt att laga mat. DĂ€r vill jag aldrig hamna igen, sĂ„ "fine dining" pĂ„ kvĂ€llstid har jag lagt pĂ„ hyllan. Jag vill bygga upp en verksamhet som Ă€r mer strukturerad och dĂ€r de olika verksamhetsomrĂ„dena kan förplaneras.
Du vill ha en fredad fritid?
â Ja. Min dotter Ellys treĂ„rsperiod kommer ju liksom inte tillbaka. Hon Ă€r det starkaste argumentet för att sluta jobba sena kvĂ€llar hela tiden. Med sex helĂ„rsanstĂ€llda, plus timvikarier vid behov, ska det fungera.
Det blir inte "bara" lunchservering?
â Absolut inte. Förutom lunchrestaurangen, med flera rĂ€tter dagligen och möjlighet att ta med sig mat, har jag massor av planer. Catering, temakvĂ€llar, fester för slutna sĂ€llskap dĂ€r vi tar hjĂ€lp av eventfirmor, matlagningskurser och gourmetkassar.
Hur ser en gourmetkasse ut?
â Du kan bestĂ€lla en pĂ„se med en fin och halvlagad trerĂ€ttersmeny som du avhĂ€mtar pĂ„ fredagen. Instruktioner medföljer och du kan lĂ€tt fĂ€rdigstĂ€lla middagen hemma. Beroende pĂ„ rĂ„varor kostar en sĂ„dan kasse mellan 325 och 395 kronor för tvĂ„ personer. DĂ„ tillkommer förstĂ„s vintips.
Och en sÄdan huvudrÀtt kan vara?
â Ankbröst med en potatisterrin och en sherryvinĂ€gersĂ„s, till exempel. BestĂ€llningar för de kassarna mĂ„ste vi ha senast onsdag i samma vecka.
Till vilka vÀnder sig matlagningskurserna?
â Vem som helst, men det ska vara ett förbokat sĂ€llskap. Vi inreder en sĂ€rskild matstudio för det hĂ€r. Vi börjar med ett glas bubbel, lĂ€r kĂ€nna kvĂ€llens rĂ„varor, helst nĂ€rproducerade, och lagar sedan en god middag tillsammans, under min vĂ€gledning.
DÀr du lÀr ut lite klassiska kockknep?
â Javisst. HĂ€r finns inga hemligheter.
Du sÀgs vara en riktig frankofil . . .
â Jag har en passion för det franska köttet, franska ostar etc. Men jag brinner ocksĂ„ för ekologiskt och vilt. Det Ă€r skandalöst hur mycket dĂ„liga rĂ„varor det finns, fullsprutade med saker som gör mĂ€nniskor sjuka. SĂ„dant kommer inte in hĂ€r.
Du verkar taggad!
â Som bara den. Det hĂ€r stĂ€llet har en oerhörd potential. Jag lĂ€ngtar efter att fĂ„ dra igĂ„ng vid grytorna.