Frontfiguren för valårets stora uppstickare FI – Gudrun Schyman – har verkligen publiken med sig när hon på 25 minuter avverkar ett valtal som förmodligen kunde göra vilken politiker som helst grön av avund.
Ett hundratal kom till Lilla Torg i Linköping för att lyssna på Schyman och Feministiskt Initiativ. Det här är bara ett av flera stopp som Schyman och Stina Svensson – kandidat till EU-parlamentet – gör den här dagen.
Direkt efter talet – och efter några selfies tillsammans med presumtiva väljare – drar de till ett annat möte på universitetet, efter det väntade torgmöte i Norrköping för att senare avslutas med ett nytt torgmöte i Stockholm. Hektiskt är bara förnamnet.
Men partiet har segervittring. I dag har FI släppt en Sifo-undersökning som visar att var fjärde kvinna och var femte man kan tänka sig att rösta på partiet.
Men det är just det där med "kan tänka sig" som ställer till det för partiet.
– Nu måste vi våga visa att vi är så stora som vi är. Vi ska tro på våra visioner och våra värderingar och våga vara feminister också på valdagen.
Med en tydlig känga till etablerade partier på vänsterkanten, som sagt att en röst på FI är bortkastad och kan spela Jimmy Åkesson i händerna, varnade hon åhörarna för att låta sig förminskas till schackpjäser i ett politiskt spel om makt och regeringsfråga.
Gudrun Schyman har verkligen talekonstens gåva, inte snack om saken. Hon har hållit det här talet ett antal gånger, hon vet hur man lockar sin publik. Hon påminner understundom om en lärare som – lite torrt men pedagogiskt – förklarar för sina adepter vad som nu måste till för att det här ska hålla hela vägen till Bryssel och senare, till riksdagshuset i Stockholm.
Hon ger alla tre uppgifter; Först, gå med i partiet. Det andra; få två kompisar att rösta på FI på söndag – då är vi inne i parlamentet, lovar hon.
Den tredje uppgiften, nu har ni ju tid på er, säger hon, är att få med sju kompisar som röstar på FI till riksdagsvalet.
Ja, sedan är det klart.
– Då har ni varit med om att skriva historia och det kommer att stå i historieböckerna om den mäktiga feministiska och antirasistiska rörelse som började i Sverige och sedan spred sig över världen, säger hon och låter nästan som en predikant.
Visst, det blir det både applåder och glada tillrop på det.
Publiken är ung, mest kvinnor men men också en hel del unga män. En och annan lätt grånad dam finns också bland åhörarna. Men det var väldigt glest mellan de som feminister brukar kalla "vita medelålders män".
Matilda Tjädermo står på torget tillsammans med Kasra Nourbakht och lyssnar på talet. Hon är medlem i FI sedan några månader tillbaka. Det är inte Kasra Nourbakht. Däremot tycker han att det är bra med feminism. Matilda har gått med i partiet för att hon tycker att FI behövs för jämlikhet och mänskliga värden.
Båda är överens om att Schyman är en mycket bra talare. Men Kasra Nourbakht har inte alltid tänkt så.
– Jag minns henne från Vänsterpartiet men eftersom jag inte röstar vänster så kunde jag bli irriterad ibland, säger han.
Precis som i andra politiska sammanhang är de flesta åhörarna där på torget förmodligen redan frälsta. Men när det blir handuppräckning på hur många som är medlemmar, är det faktiskt fler åhörare som inte är det, än som är det.
– Bra, då får FI snart några hundra medlemmar till, konstaterar Gudrun Schyman.