Populär krog på Ågatan slår igen

Ett rum och kök på Ågatan slår igen i slutet av januari. Orsak: Verksamheten går f ö r bra.

Beslutet att lägga ned krogen, Ett rum och kök, var inte enkelt, berättar Joachim Heed.

Beslutet att lägga ned krogen, Ett rum och kök, var inte enkelt, berättar Joachim Heed.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2018-01-18 18:00

Att ägaren till Ett rum och kök, Joachim Heed, bestämt sig för att avveckla rörelsen kräver naturligtvis en djupare förklaring.

– Det har gått så bra att vi har vuxit ur kostymen och tyvärr har vi ingen möjlighet att expandera, säger han och fortsätter:

– Lokalen är som den är, liten och mysig. Men väggarna sitter där de gör och vi kan inte utöka, varken med fler sittplatser eller mer personal.

Ett annat skäl till nedläggningen är den hårda arbetsbördan.

Joakim Heed berättar att han haft långa dagar på Ågatan sedan starten för snart fyra år sedan, då hustrun Christina var den som höll i trådarna och såg till att det tog ordentlig fart.

– 300 timmar per månad har inte varit ovanligt. Det sliter förstås. Till slut kände jag att gränsen var nådd.

– Det handlar om att dra i handbromsen innan kroppen säger ifrån.

– Jag vill också få mer tid över för familjen.

Joachim Heed ska framöver fokusera på Gotthards kök & matsalar som han driver vid Ebbepark, tillsammans med en kollega.

– Det byggs mycket där med både bostäder och företag. Restaurangen har alla möjligheter att hänga med i den utvecklingen, säger han.

Att slutet närmar sig på Ågatan är en verklighet som delvis har plågat Heed.

– Jag och hustrun har ältat det de senaste sju månaderna.

– Vi har trivts fantastiskt bra, men till slut kom vi fram till ett beslut som ändå känns vettigt och klokt.

Krogen stänger ned à la carte efter lördag kväll (i övermorgon), men fortsätter med dagens lunch fram till den 26 januari.

Nu kommer det även fortsättningsvis att serveras mat och dryck i lokalerna.

In kliver Shotluckan med ett koncept som ägarna byggt upp i Lund, Halmstad och Uppsala.

– Vi kommer bland annat ha ett par hundra olika sorters shots, säger delägaren Johan Strömberg som i övrigt lyfter fram satsningen på dagens lunch och à la carte på kvällar och helger.

Här blir det en meny som till stor del kommer att bestå av trendrätten pokébowls som har sitt ursprung i hawaiiansk husmanskost, med en bas av ris, marinerad fisk och grönsaker.

Krogen kommer dessutom servera små- och mellanstora rätter i japansk anda.

– Vi räknar med att öppna i mitten av mars, men först ska vi in i lokalerna och renovera, förklarar Strömberg.

– Ytskikten ska fixas till och baren och köket ska byggas om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om