"I Guds ögon är vi alla lika mycket värda oavsett ålder, kön, sexuell läggning, oavsett varifrån vi kommer, var vi befinner oss, vad vi tror på eller vill vara", står det i en annons Domkyrkopastoratet publicerade i den annonsbilaga inför Regnbågsveckan som på tisdagen följde med Corren.
Budskapet har fått Niklas Adell, präst i Svenska kyrkan i Linköping, att reagera. Han tycker att formuleringen är "slarvig".
– Den är ute efter att säga att Regnbågsveckan och Pride och annat står för ett leverne som Gud tycker om. Men så enkelt är det inte, säger han.
Framför allt vänder han sig mot att annonsen påstår att det inte spelar någon roll vad vi har för sexuell läggning, vad vi tror på eller vad vi vill vara.
– Visst spelar det roll! "Jag vill vara en som begår incest mot barn", är det okej? Det går att tolka in konstiga sexuella läggningar som pedofili, men det räcker egentligen med polygami. Tycker kyrkan verkligen att det är okej med polygami? Ja, tydligen.
Det annonsen verkligen säger är väl att alla är lika mycket värda i Guds ögon? Är det fel?
– Det är dålig teologi. Om man frågade Jesus så kunde han ena ögonblicket lyfta fram ett barn och säga att "det här barnet är mer värt än alla andra". Han älskade formuleringar som att den första ska bli den sista och den sista ska bli den första.
Royne Mercurio är informatör i Domkyrkopastoratet och en av dem som utformat annonsen. Han ser inte hur den kan ses som en legitimering av pedofili.
– Annonsen är så tydligt riktad mot Regnbågsveckan, så man förstår väl att det är homo- och heterosexuella som avses, säger han.
Niklas Adell tvekar när han får frågan om huruvida han ser själva HBT-kontexten som problematisk.
– Hm. Det är ju politiskt laddat som du vet. Om jag säger att homosexuellt samliv inte stämmer med det kyrkliga livet blir jag ögonblickligen beskylld för att vara homofob. Det finns inget förakt för människor som är homosexuella, men sexuellt samliv hör hemma mellan en man och en kvinna. Bibeln och den allmänna kyrkan är tydliga där. Där har vi ett demokratibekymmer, eftersom den fria debatten inte förs inom Svenska kyrkan.
Royne Mercurio ser å sin sida annonsen som tämligen okontroversiell.
– Man kan ha olika syn, men det här är vad Svenska kyrkan står för i dag. Guds kärlek är det som andas genom hela Bibeln, säger han.
Är det lågt i tak inom Svenska kyrkan?
– Nej, jag tycker nog inte det. Det är en trosgemenskap och inte en åsiktsgemenskap. Det är ingen som kastar ut Niklas Adell för vad han tänker.