Frys: -18 grader
Tid: 6–12 timmar
Antal: 6 medelstora
Ingredienser
Till botten:
1 dl sötmandlar
1 dl hasselnötter
6 st hackade dadlar
0,5 dl raw-kakao
0,5 dl vanlig mjölk eller ex. mandel- eller kokosmjölk
1 msk flytande houng
Till frostingen:
1 ätmogen avokado
1,5 tsk kokosolja
3 msk flytande honung
0,5 tsk kanel
3 tsk raw-kakao
Så här gör du:
Botten:
1. Finhacka nötterna och dadlarna. Mixa ihop till en jämn och smulig blandning. Sikta ner kakaon.
2. Tillsätt honungen och mjölken. Blanda väl!
3. Fyll en liten form, ca 10 x 15, med nötblandningen. Ställ in i kylen medan du gör frostingen.
Frostingen:
1. Dela avokadon och skär ned i bitar. Lägg i en skål.
2. Tillsätt kokosoljan och honungen. Mixa med stavmixer så du får en jämn röra.
3. Sikta ned kakaon och kanelen. Rör om med sked tills du fått en krämig och jämn frosting.
4. Fördela frostingen jämnt på nötbotten. Låt stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten.
Servering:
1. Ta fram formen och låt stå i ca 30 minuter i rumstemperatur för att tina till.
2. Skär med hjälp av kniv till 6 lika stora bitar, eller övrig önskad storlek på browniesen.
3. Servera naturell eller med något krämigt till, som exempelvis egen smaksatt kvarg.