Recept: Brownies – lätta att älska

Så länge Malin Persson kan minnas har hon gillat att baka. Hon stod intill mamma Eva hemma i köket i Ramshäll.
Receptet är hämtat ur: "+365 – en vägledning till ett bättre liv" av Malin Persson

Nyttiga brownies.
"Det här är en favorit, de är jättegoda. Det är en nötbotten med avokadofrosting på. De är superlätta att göra", säger Malin Persson.

Nyttiga brownies. "Det här är en favorit, de är jättegoda. Det är en nötbotten med avokadofrosting på. De är superlätta att göra", säger Malin Persson.

Foto: Åke Karlsson

Linköping2015-05-14 12:00

 

Frys: -18 grader

Tid: 6–12 timmar

Antal: 6 medelstora

Ingredienser

Till botten:

1 dl sötmandlar

1 dl hasselnötter

6 st hackade dadlar

0,5 dl raw-kakao

0,5 dl vanlig mjölk eller ex. mandel- eller kokosmjölk

1 msk flytande houng

Till frostingen:

1 ätmogen avokado

1,5 tsk kokosolja

3 msk flytande honung

0,5 tsk kanel

3 tsk raw-kakao

Så här gör du:

Botten:

1. Finhacka nötterna och dadlarna. Mixa ihop till en jämn och smulig blandning. Sikta ner kakaon.

2. Tillsätt honungen och mjölken. Blanda väl!

3. Fyll en liten form, ca 10 x 15, med nötblandningen. Ställ in i kylen medan du gör frostingen.

Frostingen:

1. Dela avokadon och skär ned i bitar. Lägg i en skål.

2. Tillsätt kokosoljan och honungen. Mixa med stavmixer så du får en jämn röra.

3. Sikta ned kakaon och kanelen. Rör om med sked tills du fått en krämig och jämn frosting.

4. Fördela frostingen jämnt på nötbotten. Låt stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten.

Servering:

1. Ta fram formen och låt stå i ca 30 minuter i rumstemperatur för att tina till.

2. Skär med hjälp av kniv till 6 lika stora bitar, eller övrig önskad storlek på browniesen.

3. Servera naturell eller med något krämigt till, som exempelvis egen smaksatt kvarg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om