Den aktuella restaurangen fick, som alla som hanterar livsmedel, besök av miljökontoret vars inspektörer har uppdraget att granska om restauranger följer lagstiftningens krav.
Bland annat granskar miljökontoret hur restauranger och kaféer hanterar varma och kalla livsmedel, hur nedkylning och uppvärmning går till, att märkningar och innehållsförteckningar stämmer och att personal iakttar god hygien enligt bestämmelserna för att undvika smittspridning och sjukdom.
Den granskade restaurangens innehavare hävdade att personal som tagit i livsmedel för beredning av mat tvättade händerna mellan varje kunds beställningar.
Men miljökontorets inspektör såg hur kunder kom och expedierades utan att personalen tvättade händerna.
Restaurangen saknade också kontroll för om nedkylning av livsmedel skedde tillräckligt snabbt och vissa livsmedel förvarades för varmt. Såser som skulle serveras kalla visade sig hålla en temperatur om plus tolv grader.
Restaurangens kökspersonal arbetade också med öppna dörrar och fönster vilket ökar risker för att skadedjur tar sig in i lokalerna.
Restaurangen uppmanades att åtgärda bristerna och då miljökontoret gjorde ny inspektion var felen åtgärdade. Restaurangägaren hade också tagit kontakt med konsult för vidareutbildning av personal.