Scandic City har byggts ut med tio nya hotellrum på taket och köket har blivit tre gånger större. Och så har det byggts en glasveranda mot ån som gett restaurangen dess nya namn.
– ModMed var ett namn vi fick ta över från den tid hotellet hette Hilton. Det stod för Modern Mediterranean Dining och det konceptet har vi egentligen aldrig riktigt haft. Nu satsar vi på en ännu bredare internationell meny, så det känns som att det är dags att byta namn, säger hotellchefen Emma Wall.
Internationell mat, men med mycket östgötska råvaror, utlovar köksmästare Jakob Edenblad. Men hundra procent östgötskt blir det inte.
– Det är en fråga om kvantitet och säsong. Har jag 250 gäster på en sittning får jag inte tag på östgötskt kött så det räcker. Och sparrissäsongen, till exempel, är bara några veckor lång här, säger Edenblad.
Glasverandan, med öppningsbara väggar, gör att restaurangkapaciteten utökas från 170 till 260 personer och det blir också plats för en mer renodlad bardel. Personalen utökas med 2–3 personer.
– Ända sedan jag kom till Linköping för sex år sedan har det pratats om att staden ska växa över ån. Nu äntligen börjar det hända saker, med byggen på brandstationstomten. Då känns det bra att vi kan vara med och utveckla hotellet och restaurangen här, säger Roshan Malalatunga, chef för stadens tre Scandichotell.
Utbyggnaden av Scandic Frimis blir klar till sommaren, med 54 nya rum.
– 35 av dem får eget kök. Det tror vi ska locka barnfamiljer som ska till Kolmården och Astrid Lindgrens värld, säger Malalatunga.