Restaurang vid ån får nya ägare

Strandgatan två får nya ägare från första februari. Det handlar om två veteraner i branschen, NedimErgul från Norrköping och Josef Soner från Motala som genom sina två bolag knyter Linköpingsrestaurangen till sig.

Nya ägare. Första februari tar Nedim Ergul och Josef Soner över Strandgatan två.

Nya ägare. Första februari tar Nedim Ergul och Josef Soner över Strandgatan två.

Foto: Arkiv

Linköping2016-01-15 06:45

Nedim har 30- års erfarenhet av att driva krog och ansvarar idag för såväl två Hugo-restauranger som Puls och Vila bar och kök i Norrköping. Även hans kollega har drivit ett flertal restauranger i Motala genom åren och han har under senare tid verkat för en levande sommarstad genom att satsa på såväl event som uteserveringar på torget.

– Det kommer att hända rätt så mycket, säger Nedim om det gemensamma projektet i Linköping.

Ska fräscha till

Till en början lär gästerna känna igen sig i fastigheten där det idag erbjuds ett koncept med mat och bowling.

– I sommar ska vi fräscha till lokalerna och bygga en ny bar. Vi förhandlar också om övervåningen där vi har planer på att antingen utöka bowlingen eller ha något annat event. Men det blir ingen nattklubb, säger Nedim.

Han medger att han blickat mot lokalerna tidigare men att övertagandet blir verklighet först nu när han tillsammans med Josef Soner kan dela på ägarskapet.

Vilka är dina styrkor och vilka är Josefs?

– Jag ansvarar för 180-190 personer idag och har blivit en kontorsnisse, säger Nedim och förklarar att mycket av det ekonomiska arbetet, planering och ombyggnationer ligger på hans bord. Josefs roll i första hand blir att finnas på plats och se till att verksamheten sköts om.

Personalen kvar

Att satsa på nöje i Linköping är rätt väg att gå menar Nedim.

– Här finns något som inte vi har – affärsfolk. Det skapar liv och rörelse. Sedan finns alla studenter. Norrköping däremot är en jättebra restaurangstad och har vuxit de senaste fem åren.

Personalen på Strandgatan två kommer att få vara kvar efter att de nya ägarna tillträtt.

– Vi vill inte röra om i grytan. Det kanske blir fler anställningar om vi får övervåningen. Målet är att öka omsättningen och förbättra det som funkar bra idag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om