Kommunens inspektörer konstaterade vid flera tillfällen att mat i varmhållningsskåpet inte var tillräckligt varm. I kylskåpet fanns kött som inte var kallt nog.
Mat som förvaras i fel temperatur kan orsaka matförgiftning. Därför beslutade bygg- och miljönämnden om ett vitesbelopp på 10 000 kronor per vecka om restaurangen inte kom till rätta med problemen.
Vid den första kontrollen efter viteshotet fick Kina Thai underkänt ännu en gång. Men nu har restaurangen kontrollerats ytterligare tre gånger och inspektörerna har inte längre något att anmärka på.
Ägaren till Kina Thai, Manh Nguyen, förklarade i en tidigare artikel temperaturproblemen med att personalen försökt göra för mycket på en gång.
– Personalen har velat laga till en hel kantin innan den ställts in i varmhållningsskåpet och då har temperaturen hunnit gå ner. Samma sak med nedkylningen, man har försökt kyla för mycket på en gång. Men nu inför vi nya rutiner.
Bygg- och miljönämnden kommer vid nästa möte att besluta om krogen ska tvinga betala vitesbeloppet för den första, underkända kontrollen.