Linköping är en av landets mest segregerade städer. Barn-, äldre- och jämställdhetsministern väljer att göra sin presentation på Rosendalsskolan i Skäggetorp, ett av stadens mest utsatta områden.
Men den här skolan får bara beröm i dag.
– Inte en enda anmärkning när Skolinspektionen gjorde sin granskning, säger Eva Lindh (S), riksdagsledamot. Det är verkligen en prestation.
Rektor Karin Lång berättar vidare:
– 95 procent av de knappt 400 eleverna har inte svenska som modersmål. Vi har stora utmaningar att ta itu med, men vi har också extremt engagerad och kompetent personal.
En av regeringens satsningar i vårbudgeten är 500 extra miljoner till utsatta grundskolor.
– Med utsatta menar vi skolor där få elever går vidare till gymnasiet, säger Åsa Regnér, men det kan ju också handla om att få elever har svenska som modersmål.
– Hela Sverige har dragits isär. Ojämlikheten har ökat. Skolresultaten har försämrats i flera år.
Här är Linköping ett bra exempel – en av Sveriges mest segregerade städer.
– Det går väldigt bra för Sveriges ekonomi, så det är läge för investeringar, säger Åsa Regnér. Och för oss socialdemokrater handlar investeringar ofta om att satsa på välfärden.
Ännu mer aktuella är satsningarna med tanke på förra fredagens terrordåd på Drottninggatan i Stockholm, menar Åsa Regnér.
– Vi vill inte ha ett parallellsamhälle där marginaliserade grupper lever utanför det traditionella. Vi vill bygga ett samhälle där människor känner sammanhang och delaktighet från början. Där är skolan av avgörande betydelse.
Gymnasieskolans introduktionsprogram förstärks med 150 miljoner kronor och ytterligare 150 miljoner satsas på socialtjänstens barn- och ungdomsvård. 100 nya miljoner går till åtgärder för barns och ungas psykiska hälsa.
En viss del av de här satsningarna har blivit nödvändiga efter 2015 års stora flyktingmottagande.
– Ja, givetvis innebar 70 000 nya flyktingbarn ökade behov i sådana verksamheter, säger Åsa Regnér, men å andra sidan visar tidigare gjorda undersökningar att de ensamkommande pojkarna generellt lyckas bättre i skolan är jämnåriga kamrater. Det är många andra barn som behöver hjälp av olika skäl. Många stödverksamheter är eftersatta, eftersom stat och kommun har inte gjort tillräckligt.
Den slutliga fördelningen av välfärdsmiljarderna är klar och Norrköping får 120 miljoner medan Linköping får 83 miljoner. Nu får socialtjänsten ett tillskott för barn och ungdom på 1,2 miljoner till Norrköping och 824 000 kronor till Linköping. Förlossningsvården i regionen får 22 miljoner.
Polisen får också en förstärkning i årets vårbudget, ytterligare 700 miljoner kronor för hela landet.