Det rådde feststämning i skolans foajé. Festklädda ungdomar väntade på att avslutningen skulle börja i aulan. Några av dem har under våren deltagit i projektet "Very innovative people", som letts av Sam Issa. Corren har tidigare skrivit om Sam som i samarbete med Linköpings kommun, Rotary och Stångåstaden jobbat med cirka 25 ungdomar på högstadiet och stöttat dem i sina framtidsfunderingar.
– Sam har gett oss en verklighetsbild över vad man kan göra för att komma dit man vill, säger Nadja Karch,15.
Förutom olika praktiska arbeten har eleverna även fått träffa människor ur olika yrkesgrupper. För Nadja var det särskilt givande att lyssna till en läkares vardag eftersom hon själv vill utbilda sig till patolog.
– Jag är fascinerad av människokroppen och intresserad av att få forska om sådant som är komplicerat, säger hon.
Även om de ungdomar Corren möter verkar oerhört inspirerade inför sina framtida studier säger Sam Issa att han till en början även mötte många elever som saknade framtidstro.
"Vi är från Ryd, vi kan inte bli något", sa de.
Men Jessika Kars, 17, köper inte det argumentet. Hon har mött krigets Syrien, startat ett nytt liv och på kort tid blivit integrerad i det svenska samhället.
– Om man vill så kan man. Jag trivs jättebra här och har större möjligheter i Sverige än i Syrien, säger Jessika som vill bli sjuksköterska.
Sam Issa önskar att skolprojektet kan få leva vidare till hösten.
– Jag hoppas på en utökning till Skäggetorp och Berga. Det här är vad som behövs i utanförskapsområden, säger han.