Snart öppnar nya krogen i city

Peter Pano flyttade Cioccolata från Hantverkaregatan till Ågatan. Nu är det dags för en ny krog att ta plats i de gamla lokalerna. Här dukas det upp med bland annat burgare och sallader.

En trio förväntansfulla restaurangmänniskor inför öppningen av nya krogen vid Stora torget. Från vänster, Johannes Anund, Sophia Ginning och Peter Pano.

En trio förväntansfulla restaurangmänniskor inför öppningen av nya krogen vid Stora torget. Från vänster, Johannes Anund, Sophia Ginning och Peter Pano.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2018-04-21 07:00

Det ska sägas direkt: En hel rad med krogar i centrala Linköping har hamburgare på menyn.

Några av dem har det som sin specialitet, men det hindrar inte Peter Pano att tänka i ungefär samma banor som sina konkurrenter.

– Linköpingsbor verkar älska hamburgare. Det är den rätt som är etta eller tvåa på de flestas önskelistor.

– Dessutom tycker jag att konkurrens är bra. Det gör att man hela tiden är på tå och försöker vässa sig.

Krogens namn är "Hörnan" och Sophia Ginning, med bred erfarenhet från Linköpings krogvärld, har anställts som restaurangchef.

Johannes Anund har klivit in i rollen som köksmästare och till sin hjälp kommer de att ha en stab av personal på olika positioner.

– Vi räknar med att nyanställa upp emot tio personer. Det känns oerhört inspirerande att komma igång med det här, säger Sophia.

Johannes uppger att man kommer att jobba med lokala producenter när det gäller kött och bröd och att alla tillbehör i form av såser och annat kommer att tillagas i det egna köket.

Krogen kommer att ha öppet sju dagar i veckan för lunch och middagar med en dryckesmeny som till stor del kommer att byggas kring öl av olika sorter.

En nyhet blir satsningen på freakshake som är en slags milkshake med extra allt.

Just nu renoveras lokalen på Hantverkaregatan där det görs plats för 50 sittande gäster inomhus och cirka 80 utomhus.

– Vi är förväntansfulla. Det spritter i kroppen, säger Johannes Anund inför öppning som är planerad någon gång i maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om