Efter 34 år flyttade Mischel Kotsamboikidis Olympia till sin andra restaurang, Da Vinci, på Bielkegatan.
Manövern öppnade dörren för bröderna Sanne och Gabriel Jacob som nu lanserar turkisk streetfood i den helrenoverade lokalen på Platensgatan.
Förberedelserna har pågått i snart två och en halv månad.
Den klassiska inredningen med gräddvita gipsväggar och allt annat som var starkt kopplat till Olympia är ett minne blott.
– Vi ville skapa något nytt. Därför bestämde vi oss för att blåsa ut allting, berättar Gabriel som driver Sannes Coffee och Food & Family i I-Huset tillsammans med Sanne.
Känslan av industrilokal är påtaglig med betonggolv, förzinkad plåt på väggarna och synliga ventilationstrummor i taket som färgsatts av graffitikonstnären Adrian Pettersson.
– Vi har hämtat inspiration från både Turkiet och USA. Det känns som lite "rock and roll" att komma in här, säger Sanne.
Bröderna lyfter på täcket till en krog som hamnar någonstans mellan fine dining och gatukök med plats för cirka 80 gäster.
Hämtmat och ölbar ingår också i konceptet.
– Vi tar in kebaben i finrummet, fortsätter Sanne och berättar att man värvat en chefskock från Istanbul och att man kommer att anställa 10–12 personer på hel - och deltid.
Gabriel tror att man kan öppna stället mellan jul och nyår.
– Om inte det funkar kör vi igång i början på nästa år. Grovjobbet är klart. Nu återstår bara finliret, säger han.