Spiksäker lunchmagnet

Sukhothai på Drottningatan har varit en pålitlig leverantör av prisvärda luncher i flera år. Det gläder lunchpatrullen att ingen förändring skett i det avseendet. Smakrikt, trivseltrångt och prisvärt. Vad kan man mer begära?

Linköping2009-03-05 00:00

Sukhothai står det på skylten på husfasaden och så benämner nog de flesta linköpingsbor restaurangen som egentligen heter Nangs Kitchen. Här har vi ätit lunch många gånger genom åren och aldrig blivit besvikna. Inredningen har för svenska ögon ett drag av kitsch men thailandsresenärer känner säkert igen sig. Träportalen in till restauranglokalen till exempel, räcker som samtalsämne för hela lunchen.

Rent och prydligt med glasskivor på borden. Men trångt är det. Har man någon form av gånghjälpmedel, vilken ålder man nu än befinner sig i, så är inte lunchrusningen bästa tiden att gå dit. Trängseln är trivsam, tycker lunchpatrullen, och samtalsnivån är oftast så volymstark att risken för överhörning inte är överhängande. Den vänliga personalen möter man som gäst bara i kassan och buffén.

Dagens är en buffé med tre rätter och en grönsallad. Dryck och kaffe ingår. Man hämtar maten i god köordning i entrédelen av restaurangen. Det kan ta lite tid ibland men maten är väntan värd. Vi äter fiskgryta röd curry och kokosmjölk, wokad kyckling med bambuskott och friterade vårrullar med sötsur sås. Fiskgrytan är kokossöt med lagom hetta, auberginer, morötter och små champignoner. God nog för att locka till omtag. Det finskurna kycklingköttet har gott sällskap av knapriga grönsaker. Vårrullarna är trekantiga och har ett knisprigt hölje fyllt med finskurna grönsaker. Som sagt, det smakar bra och att lunchurvalet är begränsat till de tre bufférätterna stör inte. Vi återkommer gärna för fler luncher.

Tidigare tester

De Fyra Årstiderna: "Mer plus för miljön än maten" (3,0). Chili, Ikanohuset: Snabbt och gott för en rimlig peng" (3,5). Grekiska Kolgrillsbaren: "Lunchupplevelse som på en grekisk ö". (3,0). Meza, "Varierad lunchbuffé" (3,0). Safin: "Ett ovanligt och trivsamt alternativ till husmanskost" (3,0).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!