Tre livsmedelsinspektörer från kommunens miljökontor och två alkoholhandläggare gick under en dag runt till restaurangerna för att kontrollera vodka, gin och rom.
– Vi undersökte spårbarheten. Alla fick visa var och när spriten var inköpt med hjälp av följesedlar, berättar livsmedelsinspektör Amanda Vitalisson.
Inspektörerna gick noggrant till väga. Följesedlarnas äkthet granskades och restaurangernas alla utrymmen kontrollerades.
– Vi rotade i soprum och överallt för att se om det fanns spritflaskor. Vi letade till exempel efter literflaskor och fulla, öppnade flaskor för att se om det var något som inte verkade stämma, berättar Vitalisson.
Men letandet blev resultatlöst – alla krogarna hade skött sig. Amanda Vitalisson ser resultatet som mycket glädjande.
– Spårbarhet är något vi fokuserar mer och mer på, inte bara vad gäller sprit utan även vanliga livsmedel som kött. Några av oss har nyligen gått Livsmedelsverkets utbildning för att bli bättre på detta.
"Spritrazzian" gjordes på uppdrag av Livsmedelsverket som valt ut ett antal kommuner i landet.
– Att Linköping kom med beror nog på de uppmärksammade spritbussarna. Man ville se om något av spriten såldes på krogarna, säger Amanda Vitalisson.
De tio Linköpingsrestaurangerna som kontrollerades var Järnvägscaféet, 43:ans kvarterskrog, Skägget Mat & Dryck, The Champ, Gula Huset, L'Orient, Yellow Fellow, Ågatan Bar Mat Café, 55:an och Sangria.