Stadsfesten satsar stort på seniorer

Tre dagars underhållning och kunskapsspridning. Torsdag 23 augusti kickar seniorernas egna stadsfest igång i Trädgårdsföreningen.

Storgatan /Borgg  rden p   kv  llen under Link  pings Stadsfest 20.08.2010.

Storgatan /Borgg rden p kv llen under Link pings Stadsfest 20.08.2010.

Foto: Ken Pils

Linköping2018-08-22 18:00

Det här året blir Stadsfesten något extra för seniorer. På torsdagen inleder News55 - nyhetssajten för 55-plusare - en två dagar lång seniorfestival i Trädgårdsförening. På lördagen tar PRO Linköping sedan över spakarna och anordnar det som börjar bli tradition - en sommarfest för seniorer.

– För oss är det viktigt att komma ut och diskutera villkor för pensionärer med de som berörs, säger Marie Reifelton, ombudsman på PRO Östergötland som är medarrangörer till seniorfestivalen.

Många bekanta namn väntar i Trädgårdsföreningen. Under seniorfestivalen är det Artur Ringart, grundare av News55, och Ulf Elfving som håller i ställningarna. På scen står bland annat Peter Harryson och dansbandet Wizex.

– Idag är man inte gammal bara för att man är 65-70 år och många äldre gillar ju artister som Håkan Hellström, men en festival med bara unga artister är inte en festival för alla, säger Marie Reifelton. Det handlar inte om artistens ålder utan om igenkänning.

Sommarfesten, som pågår 11-14 under lördagen, lockade drygt tusen personer förra året. I år får man besök av Bergstens 9:A, kören Visionärerna och PRO:s egen rockkör PROCK.

– Det blir mycket musik, konstaterar Sven Jonsson på PRO Linköping, som arrangerar sommarfest för seniorer för tredje gången. Förutom att pensionärer är en stor målgrupp så vet vi att många är ensamma och inte kommer ut, det är jätteviktigt att vi medverkar till att bryta den ensamheten.

Marie Reifelton, ombudsman på PRO Östergötland som är medarrangörer till seniorfestivalen i Trädgårdsföreningen 23-24 augusti.
Marie Reifelton, ombudsman på PRO Östergötland som är medarrangörer till seniorfestivalen i Trädgårdsföreningen 23-24 augusti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!