Storsatsning på krog i Linköping

Dubbla kök, ny sportbar och en stor flytande uteservering. Strandgatan 2 i Linköping gör en satsning i mångmiljonklassen och siktar på att nyanställa ett 20-tal personer.

"Det här är en mångmiljoninvestering", säger Nedim Egül.

"Det här är en mångmiljoninvestering", säger Nedim Egül.

Foto: Magnus Andersson

Linköping2017-04-29 09:50

Strandgatan 2 öppnade hösten 2008 i ett om- och tillbyggt parkeringshus vid Stångån, med bowlinghall och restaurang på bottenplan och nattklubb en trappa upp.

Nattklubben fick dock problem redan från start. Grannar klagade över att musiken störde nattsömnen, ekonomin gick dåligt och sommaren 2010 stängdes nattklubben. Företaget, som då drevs av Fredrik Thelander, tvingades till en rekonstruktion för att undvika konkurs.

Men det var då. Nu drivs stället sedan ett år tillbaka av Josef Soner och Nedim Ergül och framtidsoptimismen är stor. Det är dags att väcka liv i övervåningen, som till stor del stått oanvänd de senaste åren.

– Vi ska bygga en sportbar, men inte bara med tv-sport utan med massor av aktiviteter. Det blir biljard, shuffleboard, golfsimulator och sådana saker. Det är något vi tror kommer mer och mer – att man inte bara nöjer sig med att ta en öl utan vill göra något tillsammans med vännerna också, säger Nedim Ergül.

De boende i området behöver inte vara oroliga, enligt Nedim.

– Det blir ingen nattklubb. Vi vill inte störa grannarna.

Ett nytt kök ska byggas på övervåningen och Strandgatan 2 får därmed två separata kök.

– Där nere blir det tapas och klassiska köksrätter, däruppe mer sportmat som kött, hamburgare och ribs.

Samtidigt som sportbaren byggs på övervåningen ska bottenvåningen totalrenoveras med bland annat nya barer. Bowlingbanorna blir kvar, men ska fixas till de också.

– Nu väntar vi bara på bygglovet, det kan bli klart i nästa vecka. Allt ska vara färdigbyggt i höst har vi tänkt. Det är en mångmiljoninvestering, vi tänker inte göra något halvdant, säger Nedim.

Den flytande uteserveringen i Stångån ska bytas ut mot en ny, nästan dubbelt så stor, men det hinns förmodligen inte med förrän till nästa sommar. Dagens cirka 10 anställda kommer att växa till 30 om alla planer går i lås.

Nedim Ergül driver i dag flera restauranger i Norrköping och Finspång och Josef Soner gör detsamma i Motala. I det här projektet har båda gått in som delägare.

– Vi är gamla kompanjoner. Det första vi drev tillsammans var Grand i Katrineholm för 20 år sedan, berättar Nedim.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om