Jättesvampen väckte stort intresse också hos Correns läsare och kommentarerna avlöste varandra i sociala medier om vad det kan handla om för art. Men ingen lyckades pricka in rätt svar.
De svampkonsulenter i länet som vi pratade med från början hade också svårt att lämna besked, utifrån de bilder som skickades till dem.
Men två personer, som inte ville lämna analysen därhän, var svampexperten Rolf Kalamark och hans kollega Tommy Svensson. Efter att ha letat i olika svampböcker och slagit sina kloka huvuden ihop tog de en kontakt med riksmuseet för att få assistans. Nu har svaret på analysen kommit.
– Den heter ringbitterskivling. Svampen kan bli mellan 30–40 centimeter i diameter. Köttet är gult och bittert och jag har även för mig att den här svampen kallas för japansk skrattsvamp då den är hallucinogen och man blir lite fnittrig när man äter den.
Det latinska namnet är, Gymnopilus spectabilis.
– Det är en sällsynt art. Jag har sett den tidigare för många, många år sen men då växte den i klungor på ved, fortsätter Rolf Kalamark.
Han avslöjar också att Tommy Svensson en gång provsmakat svampen men att det inte var han som blev fnittrig utan Rolf, eftersom Tommy grimaserade så illa av smaken.
Har det varit spännande att försöka ta reda på vad det här är för en svamp?
– Det är alltid kul att få utmaningar, säger Rolf som nyligen kunde assistera en privatperson i Söderköping som hittat en tryffel, också en ovanlig art att påträffa eftersom den är underjordisk.