Än är kommunens jättesatsning, allaktivitetshuset intill Skäggetorpsskolan, inte officiellt invigd. Det sker senare under våren, men i dag fredag hälsas alla hjärtligt välkomna till kulturhusets allra första offentliga arrangemang.
Det är som rena tomteverkstaden i Agora just nu. Fiket fylls på, hyllor skruvas upp och det finputsas i musikstudion, den stora ateljén för måleri, slöjd och sömnad, gympa- och danssalen, gästlägenheterna och en massa annat som ryms på de 1 700 kvadratmetrarna som den stora, svarta byggnaden innehåller.
Biblioteket är det som är mest klart och har redan smugit igång språk- och läsegrupper.
– Agora har kvinnor och flickor som en prioriterad målgrupp, men alla i Linköpings kommun är välkomna hit för att delta i våra evenemang, säger kommunenskulturutvecklare Carola Sandgrim som visar oss runt i huset som luktar nytt och fräscht i varje vrå.
Kommunen hoppas kunna nå en bred skara människor med de vitt skilda aktiviteter som ska erbjudas. Teater, dans, jobbsökargrupper, språkträning, cykelutbildning, mammagrupper . . . Agora samarbetar med alla kommunens studieförbund, kyrkan och skolorna.
Varför är flickor och kvinnor en prioriterad målgrupp?
– Därför att de saknar en arena. Män är generellt bättre på att ta olika utrymmen i anspråk för att fika, prata och umgås. Vi vill stärka kvinnor i att våga ta sig utanför sin normala trygghetszon, säger Studiefrämjandets folkbildningsutvecklare Linda Edenor.
Biblioteket smygöppnade förra veckan och bibliotekarie Kerstin Sivebrand är nöjd med tillströmningen.
– Vi har haft många pappor med bebisar här och hoppas kunna locka hit äldre Skäggetorpsbor framöver. Det finns många pensionärer i området och ju bättre åldersfördelning desto bättre.
I eftermiddag finns många spännande programpunkter i Agora huset.
Augustprisnominerade författaren Emmy Abrahamsson ska prata om sin lättlästa bok "Vän sökes".
Helin Ljungberg, regionalansvarig för asylsökande, berättar om asylsökande kvinnors flykt från krig till fred och frihet.
DivineBlessing, själv Skäggetorpsbo, ska prata om sin dramatiska resa från Kongo till Sverige. En berättelse om tragedi, hopp och mod. hennes dotter Darling Blessing bjuder på rap.
Avslutningsvis förklarar NeginAmirekhtiar, Nationellla kompetensteamet på länsstyrelsen i Östergötland, om vilka rättigheterman har som kvinna i Sverige.
– Det är fyra starka kvinnor som vi tror kan inspirera rejält och Divine, ja hon är ju rena urkraften, säger Carola Sandgrim, Linda Edenor och Kerstin Sivebrand.
På plats under eftermiddagen finns också Shanazi Hjältar och Hjältinnor som arbetar mot hedersförtryck och våld i Linköpings kommuns regi.