Trädgårdstorget under förvandling

Trädgårdstorget har förvandlats till en italiensk minimarknad med mat och smaker från Sydeuropa. "Härligt att se", säger David Nilsson, vd för Linköping Innersta.

Olika sorters risotto bland stånden i Trädgårdstorget.

Olika sorters risotto bland stånden i Trädgårdstorget.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2019-05-22 20:00

Linköping utsågs till årets stadskärna 2018.

– Nu är det dags för en ny stad att ta över stafettpinnen. Matmarknaden kan ses som ett symboliskt sätt att fira oss själva och ge Linköpingsborna och besökarna till vår stad en upplevelse av internationellt slag, säger David Nilsson.

Han anser att Trädgårdstorget är en alldeles ypperlig plats för den här sortens arrangemang.

– Litet och väldigt gemytligt. Så här borde det alltid vara. Känslan av att gå omkring här är inte fel och jag hoppas verkligen att marknaden blir ett event som återkommer varje år.

Gaspare De Luca som samarbetar med arrangören, Geraud Markets Sweden AB, kan nästan lova att det blir så.

– Vi försöker göra det här till en tradition i de städer vi besöker. Nu är det första gången vi är i Linköping med det här konceptet och vi känner redan att det uppskattas av besökarna.

De Luca jämför satsningen med den stora internationella matmarknaden som kommer till Linköping i samband med Stadsfesten.

– Det här en mindre variant där tonvikten är lagd på klassiska italienska maträtter. Som vedungsbakad pizza, färsk pasta och grillad kyckling.

Bland stånden finns också ostar, charkuterier och andra delikatesser.

Marknaden öppnade under onsdagen och kommer att finnas på plats fram till och med lördag.

David Nilsson och Gaspare De Luca hoppas att den italienska minimarknaden blir ett årligt återkommande evenemang i Linköping.
David Nilsson och Gaspare De Luca hoppas att den italienska minimarknaden blir ett årligt återkommande evenemang i Linköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!