Vi vuxna står vid sidan av livsglädjen och aktiviteten på plan ochpratar allvar om idrotten och de eventuella riskerna som blivitförfärande tydliga alldeles nyligen. Men varken tränaren ÖrjanSamuelsson eller föräldrarna Lindén eller Jan Eriksson oroas av att sexunga idrottare dött i samband med ungdomsidrott under året.
-- Det är klart att vi tycker att det är otäckt. Det är inget vioroar oss över även om det finns kanske lite grann i bakhuvudet just nunär det hänt, säger Carina och Joakim Lindén.
Dödsfallen bland ungdomarna kunde lika gärna ha hänt någonannanstans där ungdomarna anstränger sig, menar man. På cykeln på vägtill skolan, hemma under leken på gården eller ute i skogen undersvampplockningen.
-- Man kan ju se hur mycket tid de pojkarna tillbringar påfotbollsplanen och ställa det i relation till annan tid, säger JanEriksson.
Ingen har ens tänkt tanken på att ta barnen ur träning. Det ärtveksamt om det ens skulle gå, barnen tycker om idrotten alldeles förmycket, anser Carina Lindén.
-- Jag skulle aldrig få grabben att sluta. Han älskar fotboll och han får så mycket socialt här, säger Jan Eriksson.
Och inte bara barnen får det, även föräldrarna lär känna varandra och deltar och fixar runt matcherna med stort och smått.
Man enas där längs kritstrecket att idrotten ger så oerhört mycketatt riskerna blir försumbara vid en jämförelse. Barnen får röra på sig,lära sig laganda, får självförtroende och kompisar.
-- Jag skulle oroa mig mer om de inte idrottade, säger Carina Lindén.
Alla tränarna har en grundkurs och också en påbyggnadskurs förungdomsträning. En del har mer utbildning än så. Utbildningen inriktarsig främst på bollövningar och träningsmetoder och hur man ska fåbarnen med sig i träningen. Det ingår ingen hjärt-lungräddning itränarutbildningen.
-- Man kan det man kan om det från lumpen och arbetslivet. Jagtycker nog att den utbildning vi får räcker till. Vår uppgift är attlära ungarna att spela fotboll, säger Örjan Samuelsson.
Många tränare har sina söner i träningen. Det finns många"pappatränare" i Fotbollssverige och Örjan Samuelsson är själv en avdem.
På utbildningarna betonas vikten av att inte låta ungdomarna träna då de är skadade eller har infektioner.
-- Vi är benhårda på det i klubben och försöker säga tillföräldrarna att inte släppa iväg barnen till träningen om de är detminsta sjuka, säger Örjan Samuelsson.
Klubben har många lag i spel. Målet är att alla som tränar ska fåspela, man har ingen elitsatsning i de här årskullarna. Inte förrän ifjortonårsåldern blir det lite mer allvar.
-- Det ska vara kul att spela fotboll, det är därför vi håller på, säger Örjan Samuelsson.
"Nu kör vi järnet ända hit, o så drar vi till!", hörs utifrån plan följt av en klockren bollträff.