Ung man allvarligt skadad– utreds som mordförsök

En skadad man dök upp på sjukhus i Linköping. Polisen utreder fallet som mordförsök.

En skadad man uppsökte sjukhus i Linköping.

En skadad man uppsökte sjukhus i Linköping.

Foto: Johan Nilsson/TT

Linköping2020-10-27 18:51

Klockan 17.10 på tisdagen larmades polisen till sjukhuset i Linköping där en man kommit in med skador som orsakats av ett vasst föremål. 

Mannen är i 20-årsåldern, men vad som hänt honom är än så länge höljt i dunkel.

– Vi kunde bara hålla ett kort förhör med mannen, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson hos polisen.

Enligt en bulletin från US är mannen allvarligt skadad, men tillståndet beskrivs som stabilt. Han kvarstannar på sjukhus för observation.

Polis utreder händelsen som försök till mord och jobbade under tisdagen med att samla in uppgifter som kan föra utredningen vidare.

Ingen är i nuläget frihetsberövad för brottet och det finns inte heller någon misstänkt.

– Vi samlar in uppgifter och kollar om det finns övervakningskameror i det här området. Vår utgångspunkt är att brottsplatsen är vid Stora Torget alternativt Storgatan. Det borde ha varit ganska mycket folk i rörelse där vid den här tiden.

Var mannen samarbetsvillig vid det inledande förhöret?

– Vi hann bara prata med honom en kort stund som sagt. Vad jag förstått ska hans tillstånd inte vara livshotande, fortsätter Angelica Israelsson Silfver.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med vittnen som befunnit sig vid Stora Torget och Storgatan i centrala Linköping vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen och har uppgifter att lämna, vilket man kan göra på 114 14.

– Vi är också intresserade av att prata med den person som hjälpt den skadade till sjukhuset, slutar Angelica Israelsson Silfver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!