Nader Gaemi hade under flera år uppdraget som stadsdelsutvecklare i Skäggetorp, nu blir det hans uppgift att bygga en verksamhet liknande den som redan finns i Skäggetorp.
Susanne Sterneling, å sin sida har i fyra år arbetat på Medborgarkontoret i Skäggetorp och känner väl till området.
– Vi är mycket nöjda, vi har fått de bästa, säger Anita Björk, chef för Medborgarkontoret.
Sedan flera år tillbaka har det varit organisationen Coompanion – en extern aktör – som haft uppdraget att utveckla stadsdelarna och längst har man kommit i Skäggetorp.
Den nya koalitionen aviserade tidigt att de ville se en annan ordning med ett tydligare kommunalt fokus och större samarbete mellan de kommunala aktörerna i området. De sa upp avtalet med Coompanion och har sedan i våras sökt nya stadsdelssamordnare.
Linköpings borgmästare Helena Balthammar (S) är också nöjd över tillsättningarna och konstaterar att med den här nya ordningen kommer stadsdelssamordnarna att ha lättare att göra sig hörda på förvaltningarna och i nämnderna.
Nader Gaemi, som var anställd av Coompanion, lämnade sin tjänst i Skäggetorp i våras och börjar nu bygga upp en liknande i Berga.
– Det är en utmaning och det gillar jag, säger han.
Området skiljer sig från Skäggetorp – bland annat genom olika boendeformer – och första delen i hans jobb kommer att handla om att hitta och knyta kontakter med både kommunala aktörer och andra i området, konstaterar han. Än så länge finns inte ens ett Medborgarkontor i Berga. Men planen finns på en tillfällig lösning till årsskiftet.
Susanne Sterneling ser för sin del en utmaning i att samordna alla de kommunala aktörerna som finns i Skäggetorp, alltifrån skola och äldreomsorg till bibliotek och Jobbtorg.
– Utmaningen blir också att få med hela kommunen på att sluta betrakta området som utdömt, säger hon.