Det var femte året för mässan och projektledaren Emelie Oscarson menade att den med stor sannolikhet kommer att bokföras som den bästa hittills.
– Vi har en härlig blandning av utställare och troligtvis kommer vi att slå besöksrekord när den här dagen (lördagen) är till ända, sa hon och mötte upp vid entrén till Konsert & Kongress när köerna utanför var som längst.
Förra året betalade 3 700 personer entrépengen.
I år hoppades arrangörerna på några fler.
– Vi vill att folk ska lära sig mer om vin och mat. Inte att man ökar sitt ätande och drickande. Det handlar istället om att göra det med kvalité och en känsla för smaker och dofter, fortsatte Emelie Oscarson.
Ett 60-tal utställare (fördelningen var 70 procent dryck och 30 procent delikatess) hade fullt upp att göra under både fredagen och lördagen.
Bland lokala importörer märktes till exempel Procon Wine från Linköping som har fokus på viner från Sydafrika och Makarna Svärd från Väderstad som specialiserat sig på viner från till exempel norra Italien.
Ingela och Jessica Björklund, mor och dotter från Linköping, gav mässan bästa tänkbara betyg.
– Det är roligt och man lär sig hela tiden nya saker. Från vilka distrikt vinerna kommer ifrån och på vilka druvor de är gjorda, menade Ingela som erkände att hon så smått börjat bli lite nördig på området.
Jessica var minst lika entusiastisk:
– Jag gillar att ta ut svängarna. Våga mer, liksom. Då blir det oftast ganska bra, sa hon.