Klockan var ett på natten den 31 oktober när räddningstjänsten larmades till Östrias grusparkering vid Landbogatan. En bil hade satts i brand. Såväl den som bilen bredvid och en husvagn skadades innan branden var släckt.
12 december var det dags igen på samma plats – och den 4 januari brann det både där och på en parkering vid Bygdegatan. Flera bilar och ytterligare en husvagn förstördes.
Polisen har ännu ingen misstänkt för skadegörelsen.
– Det är tyvärr svårt att utreda den här typen av brott, eftersom bevisen tenderar att brinna upp. Det sker dessutom ofta under kvälls- och nattetid då det är få människor som kan göra iakttagelser, säger Martin Hedberg vid Linköpingspolisen.
Nahir Bozan, 31, har vuxit upp i Lambohov. Han säger att han "känner allt och alla", och han är inte förvånad över det som händer.
– Jag vet inte vem som tänt på, och jag vill inte veta. Men jag visste att det skulle hända, förr eller senare. Det finns så många unga här i Lambohov som inte har något att göra. De känner sig utanför och det är aldrig någon som lyssnar på dem. Jag säger inte att det är okej att bränna bilar, jag säger bara att det är det som blir konsekvensen.
Nahir befarar att bilbränderna bara är början.
– Det kommer att bli värre, om inget görs. Det är som en trappa. Det börjar med att man stökar till och kastar saker på rutor. Nästa steg är att elda bilar. Sedan att råna folk, och så kommer drogerna. Då har de hamnat i en kriminell spiral och det är det jag vill förhindra.
Nahir Bozan har egen erfarenhet av den där kriminella spiralen.
– Jag vill inte gå in i detalj på vad jag gjorde när jag var yngre. Men man får en kick av de där grejerna och för varje trappsteg man tar får man en högre rang.
Nahir fick hjälp att byta spår i livet.
– Jag fick jobb och ansvar, och jag bildade familj. Jag kom billigt undan, säger han.
Nu vill Nahir Bozan hjälpa de ungdomar i Lambohov som tycker att det finns för lite att göra på fritiden. Han bedömer att det handlar om 30–40 ungdomar i tonåren, som inte hittat en plats i föreningslivet och är för gamla för fritidsgården.
– De som är 14–16 hänger med dem som är 17–18 och då får de inte komma in på fritidsgården. Dessutom är inte öppettiderna bra, säger Nahir.
Nahir Bozan vill dra igång en egen fritidsverksamhet i Lambohov.
– Vi skulle hitta på roliga aktiviteter men också hjälpa till med allt möjligt. Läxor, jobb, att lösa problem. Jag vill vara deras kontaktperson och ge dem vägledning – och det finns fler som vill hjälpa till med det här.
Nahir har under lång tid letat efter en lämplig lokal och har försökt få kommunen med på idén.
– Jag ringer och ringer, men de bara bollar runt mig och jag får inget svar. Så nu har jag mer eller mindre gett upp.
Under intervjun kommer en grupp ungdomar förbi. De känner Nahir och bekräftar hans bild av situationen i Lambohov.
– Vi behöver något att göra. Det är många som känner sig utanför, säger Abdi Mohamed.
Varken Abdi eller någon av hans kompisar brukar gå på fritidsgården. "Det finns inget att göra där", säger de. Inte heller är de med i IK Östria, trots att de gillar att spela fotboll.
– En hall med konstgräs där vi kan vara, det vore perfekt. Eller en ny fritidsgård, som Ung Puls, säger Abdallah Ézbek.
Orden "Ung Puls" får alla att nicka instämmande. Ung Puls är kommunens fritidsverksamhet för 16–25-åringar. Den finns i Skäggetorp, Ryd och Berga – men inte i Lambohov.
Gustaf Appelberg (L) har nyligen tillträtt posten som ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Han tycker att Nahir Bozans idéer verkar intressanta.
– Jag träffar honom gärna och lyssnar till vad han har att säga.
En kommunal satsning med lokal och avlönade medarbetare – som i Skäggetorp, Ryd och Berga – kan dock inte Gustaf Appelberg utlova.
– Det finns säkert behov av sådan verksamhet i massor av områden i Linköping. Att det en gång beslutades att satsa på Ung Puls i just de här stadsdelarna var för att de befinner sig i ett ännu mer utsatt läge. Lambohov har ett starkare föreningsliv, där bland andra Östria gör ett jättefint arbete.
Gustaf Appelberg tycker att det är föreningarna som är bäst lämpade att ta hand om fritidsaktiviteter.
– Föreningslivet har en större närhet till verksamheten och ungdomarna. Det finns lokalbidrag och verksamhetsbidrag som står öppet för alla att söka.