Vaktchef på Ågatan: Mer att göra och mer fylla

På grund av stökigheterna före jul har Platå förstärkt sin vaktstyrka med två personer i flera års tid. Samtidigt vill två krögare som Corren har pratat med tona ner myten om julbordsfylleriet.

LINKÖPING2013-11-22 06:45

Det är förvisso mer folk ute i slutet av november och början av december än under övriga året, enligt krögarna.

Det är också en annan typ av människor som går ut – de som annars sitter hemma med familjerna.

Men både Magnus Nystrand på Harrys och Simon Özbek på Platå menar att julbordsfylleriet är en gammal myt.

– Våra julfester har aldrig varit så. Det vore överservering och det är straffbart. Man får inte göra så, säger Magnus Nystrand.

Ett annat drickande

Han får medhåll av Simon Özbek.

– Hos oss vet vi exakt hur mycket de fått och vi vet hur mycket folk tål. Folk dricker inte på samma sätt längre utan umgås och har trevligt, man vill inte göra bort sig inför kollegorna.

Men två ordningsvakter som Corren har talat med har en annan uppfattning.

– Det är svårt att hejda det, det blir ett annat drickande. De beställer in tio shots och dricker dem fort. Det är klart att man som krögare vill vara duktig, men man är inte alltid så duktig som man tror, säger en vakt som vill vara anonym.

Åtta i stället för sex

Kemal Alic är numera ordningsvaktschef Nightclub Doom. Han har stått i dörren på Platå de senaste fyra åren i julbordstider.

– Det är mer att göra och mer fylla. Det är därför vi utökar vaktstyrkan från sex till åtta vakter, säger Kemal Alic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om